- Tarifler
- Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
- İmambayıldı Tarifi
Tarif
İmambayıldı Tarifi
Zeytinyağlı yemeklerin baş tacı sayılabilecek kadar leziz bir yemek. İmambayıldı tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 103B
- 108
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet küçük boy patlıcan
5 adet kuru soğan
60 ml zeytinyağı
5 diş sarımsak
3 adet olgun domates
1/2 demet maydanoz
50 ml su
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanların sap kısımlarını kesip alacalı soyun. 15 dakika tuzlu suda bekletin. Süzüp kurulayın.
- 2Bol kızgın zeytinyağında pembeleşinceye kadar her tarafını kızartın ve küçük bir tepsiye yerleştirin.
- 3Boylamasına ortalarından bıçak yardımıyla yarık açın. Fırını 200 derecede ısıtın.
- 4Soğanları piyazlık doğrayın. Biraz tuzla birlikte 60 ml zeytinyağında sararıncaya kadar kavurun. Yaklaşık 20 dakika sürecektir.
- 5Üzerine doğranmış sarımsakları ilave edin, 4-5 dakika daha kavurma işlemine devam edin.
- 6Küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Domates suyunu çekene kadar pişirin. İncecik kıyılmış maydanozu da ilave ederek kısık ateşten alın.
- 7Hazırladığınız harcı patlıcanların ortalarına eşit miktarda yerleştirin ve fırın tepsisine dizin.
- 850 ml kadar suyu fırın tepsisine dökün. Patlıcanların üzerine gelişigüzel zeytinyağı gezdirin.
- 9Suyunu çekene kadar, yaklaşık 25 dakika fırınlayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
1.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?