add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

İncir Uyutması Tatlısı

Geleneksel sütlü tatlılardan biri olan İncir Uyutması tarifi ve püf noktaları.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Geleneksel Tatlı
Tencere
İncir Uyutması Tatlısı

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuru incir
120 g toz şeker
1 kg Pınar Süt
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle incirleri ılık suda 30-35 dakika bekletip yumuşamasını sağlayın.
  • Saplarını temizleyip küçük küpler halinde doğrayın.
  • İncirleri derin bir kaseye alın, üzerine toz şekerin yarısını ekleyin ve özellikle tahta kaşık yardımı ile ezmeye başlayın.
  • Robot vs kullanmak sulanmasına neden olacak ve mayalanmasını engelleyecektir! Bu yüzden tahta kaşık en doğru uygulamadır.
  • Derin bir tencereye sütü alarak kaynatmaya başlayın.
  • Kaynadıktan sonra kalan şekeri ekleyin ve 5-6 dakika daha kaynatın.
  • Süt kaynadığı sırada incirleri daha kolay ezebilmek için az miktarda kaynayan sütten ekleyip balçık haline gelmesini sağlayın.
  • Balçık haline gelen incir harcından, kaselere dolu dolu 1’er 2’şer yemek kaşığı koyun.
  • Üzerine kaynayan sütten kasenin alabileceği ölçüde 1 kepçe kadar koyun ve yine tahta kaşık yarımı ile karıştırıp kenara ayırın.
  • Tüm kaselere aynı işlemi hızlı olmaya özen göstererek uygulayın. Çünkü yoğurt gibi mayalandıracağınız için sütün soğumasına izin vermeden üzerini bir bez ile kapatacağız. (Yoğurt mayalarken kullandığınız bez veya örtü işinizi görecektir)
  • Oda sıcaklığında 2-3 saat mayalandıktan sonra kıvam alıp renginin değiştiğini göreceksiniz.
  • Bu noktada tatlınızı buzdolabında kaldırın, 1-2 saat soğuttuktan sonra ceviz ve nane yaprakları ile servis edebilirsiniz!

Püf Noktası

*Tahta kaşık kullanmak çok önemlidir.
*İncirli harca toz şekerini iyice yedirmeniz gereklidir.
*Şeker oranını isteğe göre ayarlayabilirsiniz!

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (6)

Banu Tuncel Çobanoğlu

İlk defa doğru bir tarife denk geliyorum bravo. Bunun aslında süt manda sütüdür bunu da ben ekleyeyim. Ellerinize sağlık. 👏🏻👏🏻

Gülçin Kaya
26.04.2020

Teşekkürler Banu Hanım 😊 çok haklısınız manda sütünü bulmak biraz zor olabilir, ben Pınar Latte Art Barista süt ile yapılan halini de önerebilirim. İyi akşamlar 🙏

Gülçin Kaya
Tolga Çetinkaya

Bire bir tarifi uyguladım ama tutmadı tatlı. Sütlü incir yedik sadece. Acaba nerde hata yapmış olabilirim?

Gülçin Kaya
29.04.2020

Selam Tolga , evet aslında riskli bir tatlı ilk denemede böyle bir sorun yaşaman normal . Sebebine gelince sütün yağ oranıyüksek olmalı ki yoğunlaşmayı sağlasın.Diğer bir sebep kaselere konanincir harcı az ,süt oranı fazla geldiyse mayalanma olmaz muhtemelen orda bir sıkıntı yaşamış olmalısın. Hevesini kırmadan tekrar yaparsan bu noktaya dikkat et :) Ellerine sağlık tekrardan.

HakanMindiloğlu

Tarife uyarak yaptım. Değişik güzel bir tatlı, incirin sütü yoğurt gibi mayalamasi gerçekten harika. Teşekkürler Gülçin Hanım 🙂

Gülçin Kaya
02.05.2020

Elinize sağlık, afiyet olsun! 😄👏👍

Gülçin Kaya
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Güllaç
25 Dakika
4-6 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Kazandibi Tatlısı
60 Dakika
10-12 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Tavuk Göğsü Kazandibi
60 Dakika
10-12 Kişilik