- Tarifler
- Kek ve Kurabiye
- İncirli Bar
Tarif
İncirli Bar
Bu nefis incirli barlardan bir porsiyonunu, spor sonrası filtre kahveyle birlikte tüketerek kendimi ödüllendiriyorum. Hurmalı incirli bar tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
6-8 Kişilik
Kek ve Kurabiye
Karıştırma

Paylaş
- 11B
- 129
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet hurma
5 g tarçın
2top himalaya tuzu
150 g chia tohumu
150 g yulaf kepeği
6 adet kuru incir
20 g rendelenmiş Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- 1Çekirdeğini çıkardığınız hurmaları, tarçını, tuzu ve sütü blenderin haznesine aktarın. Püre haline gelene kadar, yaklaşık iki dakika ezin.
- 2Püreyi çukur bir kaseye aktarın. Chia tohumunu ve yulaf kepeğini ilave edin. Spatula ile iyice karıştırın.
- 3Karışımı dikdörtgen bir tart kalıbına kaşıkla bastırarak yayın.
- 4Kuru incirleri fotoğrafta gördüğünüz gibi şeritler halinde doğrayın.
- 5Doğradığınız incir parçalarını püre haline getirdiğiniz karışımın üzerine elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin.
- 6Buzlukta yarım saat beklettikten sonra istediğiniz şekilde dilimleyin. Dilimlerin yarısını rendelenmiş hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
Enerji: 330 kalori
Karbonhidrat: 48,1 g
Protein: 10,4 g
Yağ: 11,3 g
Lif: 16 g
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?