Tarif

İncirli Dondurma

İçinizi ferahlatan lezzet, incirli dondurma tarifi.
25 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma
Dondurma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet taze incir
200 ml Pınar Krema
Pınar Ürünü
70 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar Ürünü
50 g toz şeker
20 ml vanilya esansı
60 g bal

Nasıl Yapılır?

  • Süt ve kremayı ölçerek bir karıştırma kabına alın.
  • Taze incirleri soyun ve soyduğunuz incirleri bıçak yardımıyla ezerek püre haline getirin.
  • Toz şekeri karıştırma kabına dökerek karıştırın.
  • Vanilya esansı ve balı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Püre haline getirdiğiniz incirleri de ilave ederek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  • Dondurma karışımını uygun bir kaba alıp üzerini streçle örterek en az 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
  • Dondurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Dondurmanın kristalize olmaması için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkartarak karıştırın. Daha sonra üzerini örterek dolaba geri yerleştirin.
*6 saatin sonunda istediğiniz kıvama geldiğinde servis edin.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kırmızı Meyveli Dondurma
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Limon Aromalı Dondurma
70 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Pratik Vanilyalı Dondurma
25 Dakika
2-4 Kişilik