Paylaş
- 134B
- 128
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
180 g toz şeker
2 adet çubuk tarçın
25 g dolmalık fıstık
100 g irmik
Nasıl Yapılır?
- 1Bir sos tenceresinde süt, toz şeker ve çubuk tarçınları karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan hemen sonra ocaktan alın.
- 2Ayrı bir tencerede tereyağını eritmeye başlayın, dolmalık fıstıkları ve irmiği ekleyip esmer bir renk alana kadar kısık ateşte sabırla kavurun.
- 3Kavrulan irmiğe sütlü şerbeti yavaşça ilave edip hızlıca karıştırın. Birkaç dakika yüksek ateşte, ardından kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dk. pişirin.
- 4Şerbetini çeken irmik helvasını ocaktan alıp demlendirin. Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.