Tarif

İşkembe Çorbası

Orijinal işkembe çorbası tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g dana işkembesi
3 diş sarımsak
30 ml üzüm sirkesi
8 g tuz
10 g kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır?

  • İşkembeleri bol suyla yıkayıp yumuşayana kadar ağzı kapalı bir tencerede haşlayın. Üzerinde biriken köpüğü ara ara temizlemeyi unutmayın.
  • Tercihen; işkembeler haşlandıkça üzerinde oluşan yağdan 2 çorba kaşığı kadar kenara ayırabilirsiniz. Bu yağla veya sade tereyağı ile kırmızı toz biberi bir tavada kızdırın ve süzün.
  • Terbiyesi için ezilmiş sarımsakları ve üzüm sirkesini güzelce çırpın ve kenara ayırın.
  • Haşlanan işkembeleri süzüp ince ince kıyın, ardından tekrar su dolu bir tencereye alıp işkembeler iyice yumuşayana kadar kaynatmaya başlayın. (Burada tencerenin kapağını kapatın)
  • Kaynayan ve kıvam alan çorbaya sirke sarımsak terbiyesini ekleyerek güzelce çırpın, tuz ilave ederek lezzetlendirin.
  • Çorbanızı istenilen kıvama geldiğinde ateşten alın.
  • Güzel bir servis kasesine aldıktan sonra tereyağında kızartılmış ekmek garnitürü ve kırmızı toz biberle yakılmış yağı üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Fehmi Samancı
Fehmi SamancıEğitmen / Danışman Şef
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
10B
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
33B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik
8B