Paylaş
- 56B
- 83
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g dana işkembesi
3 diş sarımsak
30 ml üzüm sirkesi
8 g tuz
10 g kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- 1İşkembeleri bol suyla yıkayıp yumuşayana kadar ağzı kapalı bir tencerede haşlayın. Üzerinde biriken köpüğü ara ara temizlemeyi unutmayın.
- 2Tercihen; işkembeler haşlandıkça üzerinde oluşan yağdan 2 çorba kaşığı kadar kenara ayırabilirsiniz. Bu yağla veya sade tereyağı ile kırmızı toz biberi bir tavada kızdırın ve süzün.
- 3Terbiyesi için ezilmiş sarımsakları ve üzüm sirkesini güzelce çırpın ve kenara ayırın.
- 4Haşlanan işkembeleri süzüp ince ince kıyın, ardından tekrar su dolu bir tencereye alıp işkembeler iyice yumuşayana kadar kaynatmaya başlayın. (Burada tencerenin kapağını kapatın)
- 5Kaynayan ve kıvam alan çorbaya sirke sarımsak terbiyesini ekleyerek güzelce çırpın, tuz ilave ederek lezzetlendirin.
- 6Çorbanızı istenilen kıvama geldiğinde ateşten alın.
- 7Güzel bir servis kasesine aldıktan sonra tereyağında kızartılmış ekmek garnitürü ve kırmızı toz biberle yakılmış yağı üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.