- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- İskorpit Balığı Çorbası
Tarif
İskorpit Balığı Çorbası
İskorpit bugünlerde balıkçı tezgahlarını süsleyen tam bir mevsim balığı. Balık çorbası nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 45B
- 39
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy iskorpit balığı
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kapya biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
10 g un
28 g zeytinyağı
6-7 dal maydanoz
1/2 adet limon suyu
5 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Balığınızın derisini almadan üst ve yan yüzgeçlerini güzelce temizledikten sonra yıkayıp üzerini geçecek kadar suda 15 dakika haşlayın.
- 2Ayrı bir tencerede ince kıyılmış soğan ve sarımsakları 2 yemek kaşığı yağda soteleyin.
- 3Üzerine ince kıyılmış biber ve havuçları da ekleyip birkaç kez daha çevirin.
- 41 yemek kaşığı unu ekleyip karıştırmaya devam edin. (Un diğer malzemelere yapışacaktır,) Devamlı karıştırarak unun kavrulmasını sağlayın.
- 5Un yanmadan, hemen üzerine 1 su bardağı kadar soğuk su dökün.
- 6Küp küp doğradığınız patatesleri de ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- 7Kaynayana kadar karıştırın, kaynayınca altını kısıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 8O sırada soğumuş olan balığınızı dikkatlice kılçıklarından ayıklayın.
- 9Pişmiş olan diğer malzemelerin içine balığı ve süzdüğünüz balığın suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- 10Üzerine tuzunu, ince kıyılmış maydanoz ve yarım limonun suyunu da ekleyip altını kapatabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.