Tarif

İskorpit Balığı Çorbası

İskorpit bugünlerde balıkçı tezgahlarını süsleyen tam bir mevsim balığı. Balık çorbası nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
İskorpit Balığı Çorbası
Paylaş
  • 45B
  • 39
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy iskorpit balığı
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kapya biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
10 g un
28 g zeytinyağı
6-7 dal maydanoz
1/2 adet limon suyu
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Balığınızın derisini almadan üst ve yan yüzgeçlerini güzelce temizledikten sonra yıkayıp üzerini geçecek kadar suda 15 dakika haşlayın.
  • Ayrı bir tencerede ince kıyılmış soğan ve sarımsakları 2 yemek kaşığı yağda soteleyin.
  • Üzerine ince kıyılmış biber ve havuçları da ekleyip birkaç kez daha çevirin.
  • 1 yemek kaşığı unu ekleyip karıştırmaya devam edin. (Un diğer malzemelere yapışacaktır,) Devamlı karıştırarak unun kavrulmasını sağlayın.
  • Un yanmadan, hemen üzerine 1 su bardağı kadar soğuk su dökün.
  • Küp küp doğradığınız patatesleri de ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Kaynayana kadar karıştırın, kaynayınca altını kısıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • O sırada soğumuş olan balığınızı dikkatlice kılçıklarından ayıklayın.
  • Pişmiş olan diğer malzemelerin içine balığı ve süzdüğünüz balığın suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • Üzerine tuzunu, ince kıyılmış maydanoz ve yarım limonun suyunu da ekleyip altını kapatabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kefirli Soğuk Çorba
15 Dakika
1 Kişilik
13B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kremalı Ispanak Çorbası
40 Dakika
6-8 Kişilik
42B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Düğün Çorbası
45 Dakika
4-6 Kişilik
60B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.