Tarif

Ispanak Bastı Tarifi

Ispanak Bastı tarifi nasıl yapılır? Sebzelerde bastı tekniği ve bu tekniğin püf noktaları nelerdir? Ispanak Bastı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
45 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Ispanak Bastı Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 78
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 ml zeytinyağı
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g kuşbaşı kuzu eti
1 adet kuru soğan
150 ml et suyu
300 g ıspanak
tuz
karabiber
pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada ısıtın, kuşbaşı etleri ekleyip karamelize olana kadar kavurun. Ardından bir tabağa alın.
  • Aynı tavada yemeklik doğranmış soğanları hafif karamelize olana kadar kavurun.
  • Kavrulan soğanlara et suyunu ilave edin ve karıştırarak suyunu hafif çektirin.
  • Daha sonra kenara ayırdığınız etleri tavaya alın.
  • Ayıklanmış ıspanak yapraklarını iyice yıkayıp kurutun. İkiye veya üçe bölerek tavaya ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve pul biberle lezzetlendirdikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
  • Pişen ıspanak bastı yemeğini yoğurtla servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
64B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Tarifi
13B Görüntüleme
Maksut Aşkar
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
Neolokal Usulü İmambayıldı Tarifi
29B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Doğukan Sarıbaşak

En kısa zamanda deniyorum! Elinize sağlık

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 25.04.2021

Teşekkürler, sizin de ellerinize sağlık 👏🤗