Tarif

Ispanaklı Kiş

Görüntüsü ve lezzeti ile yerken keyif alacağınız, sebzeli kiş tarifi.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Kiş
Fırın
Ispanaklı Kiş

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
20 g Pınar Yoğurt
Pınar Ürünü
160 g un
5 g tuz
100 ml su
200 g Pınar Labne
Pınar Ürünü
1 demet ıspanak
5 g tuz
1 adet havuç
300 g hellim peyniri
10 g zeytinyağı
5 g pul biber
5 g karabiber
1 adet yumurta

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; Tereyağı, yoğurt, un, tuz ve suyu soğuk olmalarına dikkat ederek bir blenderda karıştırın. Parmak uçlarınızla da yoğurabilirsiniz.
  • Hazır olan hamuru streç filme sarıp buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin.
  • Bir tencereye zeytinyağını alın ve ıspanaklarla rendelenmiş havucu soteleyin. Tuz ve pul biber ile tatlandırın.
  • Ispanaklarınız piştikten sonra soğumasını bekleyin. Ayrı bir kapta labne ve yumurtayı çırpın, ıspanağın üzerine ekleyip karıştırın.
  • İnce açmaya özen gösterdiğiniz hamurunuzu kalıba alın ve üzerini çatal yardımıyla delin.
  • Ispanak harcını üzerine ilave edin. Hellim peynirini de küp küp doğrayarak kişinizin üzerine serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarına kadar pişirin. Dilimleyerek servis edin, afiyet olsun.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Türk Usulü Kiş
40 Dakika
4-6 Kişilik
Rafet İnce
Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
Ratatouille Sebzeli Kiş
45 Dakika
4-6 Kişilik
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domatesli Kiş
45 Dakika
2-4 Kişilik