Tarif

Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Ispanak. Ispanağı ziyan etmeden mutfaklarımızda nasıl değerlendirebiliriz, hangi tarifleri yapabiliriz örneklendireceğim. Ispanaklı Tavuk Sarma tarifi: nasıl yapılır?
45 Dakika
1 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Kızartma
Paylaş
  • 81B
  • 110
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet tavuk göğüs
İç Harcı için:
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 diş sarımsak
1 demet ıspanak
10 g tuz
Kaplaması için:
200 g un
1 adet yumurta
200 g ekmek kırıntısı (panko)
Kızartmak için:
500 ml ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları kökleri ve yaprakları olacak şekilde ayırıp bol suda yıkayın, kök kısımlarını su dolu bir kapta daha sonra kullanmak üzere kenara ayırın.
  • İç harcı için: tereyağını geniş bir tavada eritin. Sarımsağı ezip eritilmiş tereyağında soteleyin. Ardından yıkanmış ıspanak yapraklarını bütün şekilde tavaya ekleyip, hafif diri kalacak şekilde soteleyin. Üzerine tuz serpip soğuması için kenara alın.
  • Tavuk göğsünü inceltmek için keskin bir bıçak yardımıyla ortadan cep açar gibi kesin. Üzerine bir streç film yayıp bir dövecek yardımıyla tavuğu inceltin.İncelen tavuk göğsünün orta kısmına sotelenmiş ıspanak harcını ekleyip rulo şeklinde sıkıca sarın.
  • Kaplaması için: ayrı ayrı kaselere un, yumurta ve ekmek kırıntısını (panko) alın. Yumurtayı çırpın. Rulo şeklinde sardığınız tavuğun tamamını kaplayacak şekilde sırasıyla un, yumurta ve ekmek kırıntısına bulayın.
  • Kızgın ayçiçek yağında güzelce kızartın. Kızartma işleminden sonra 180°C’lik fırında 5-10 dakika daha pişirin.
  • Pişen ıspanaklı tavuk sarmayı bir parmak genişliğinde halka şeklinde dilimleyip güzel bir servis tabağına alın. Renkli havuç püresi ve mikro filizlerle süsleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Badem Sütünde Kinoalı Sebzeli Tavuk Tarifi
14B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Izgara Tavuklu Karnabahar Püresi Tarifi
8B Görüntüleme
Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Esra Tokat
· 15.07.2022

Şuna bı bakar mısınız tablo gibi, hiç bozmamak lazım, ama ben yemeden duramam. 😋Ellerine sağlık şefim Mükemmel olmuş 😍

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 18.07.2022

Çok teşekkürler 😊👏

MuharremYardımcı
· 05.02.2024

Bazı tariflerde malzemeler mi eksik benim programda mi göstermiyor

Eyüp Kemal Sevinç
· 12.02.2024

Merhaba. Malzemeler eksik değil, telefon uygulaması üzerinden bakıyorsanız eğer ana malzemeler yazısının hemen yanında 'iç harcı için, kaplaması için' şeklinde başlıklar yer alıyor. Kontrol etmenizi rica ederim. Sevgiler.