Kısık Ateş
Tarif

İstiridye Mantarlı Tavuk Tarifi

İstiridye mantarlı tavuk sote tarifi, tavuk göğsünün yumuşacık dokusu ve istiridye mantarlarının lezzetiyle hazırlanan, krema ve soya sosuyla zenginleşen enfes bir yemektir. Tavuk ve mantarın mükemmel uyumunu sunan bu tarif, kızarmış patates cipsleri ve bezelye filiziyle çok şık bir sunum elde etmenizi sağlar. Tüm püf noktalarıyla "Kremalı mantarlı tavuk nasıl yapılır?" sorusunun cevabı bu tarifte saklı. Özel bir akşam yemeğinde sunabileceğiniz gibi, sevdiklerinizle keyifle paylaşabileceğiniz pratik ve lezzetli bir yemek arayışında olanlara duyurulur 😊🧑‍🍳
55 Dakika
1 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 2B
  • 20
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 adet kuru soğan
1/2 adet iri sarımsak
150 g istiridye mantarı
1 adet patates
1 adet tavuk göğüs eti
20 ml sıvı yağ
1 tutam kırmızı toz biber
1 tutam tuz
150 ml tavuk suyu
100 ml Pınar Krema
Pınar
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml soya sosu
1 tutam kırmızı toz biber
1 tutam karabiber
Kızartmak için: ayçiçek yağı
Servis için: bezelye filizi

Nasıl Yapılır?

  • Soğanın kabuklarını soyun ve piyazlık (ince yarım ay) doğrayın. Sarımsağı da ince ince kıyın.
  • İstiridye mantarlarını yaprak şeklinde elinizle parçalayın.
  • Patatesin kabuğunu soyun ve ince şeritler halinde kibrit çöpü kalınlığında doğrayın. Kararmaması için su dolu bir kaba koyun.
  • Tavuk göğüs etini enine keserek inceltin. Ardından kuşbaşı doğrayın.
  • Patatesi kızartmak için, derin bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın. Patatesleri süzüp kurulayın, ardından kırmızı toz biber ve tuz ile lezzetlendirin. Patatesleri yağda altın rengini alana kadar kızartın. Kızaran patatesleri kevgir yardımıyla çıkarıp kağıt havlu üzerine alın.
  • Tavukları pişirmek için, geniş bir tavaya sıvı yağ ekleyip ısıtın. Kuşbaşı doğranmış tavukları sotelemeye başlayın.
  • Tavukların dışı pembeleşip kızarmaya başladığında, doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek 1-2 dakika daha soteleyin.
  • Ardından, istiridye mantarlarını ve tavuk suyunu ilave edin.
  • Mantarlar yumuşadığında kremayı ekleyip karıştırın. Birkaç dakika sonra tereyağını ilave edin.
  • Son olarak soya sosunu ekleyin ve kırmızı toz biber ve karabiber ile lezzetlendirin. Sos kıvam alana kadar pişirin.
  • Hazırladığınız mantarlı kremalı tavuk soteyi güzel bir servis tabağına alın. Üzerine kızarttığınız patates cipslerini yerleştirin.
  • Bezelye filizleri ile süsleyin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
İç Pilav Dolgulu Hindi Tarifi
120 Dakika
8-10 Kişilik
25B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Soslu Hindi Rulo Tarifi
180 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Simay Başural
Simay Başural
Pınar - Demo Şefi
Ballı Acılı Tavuk Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
4B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.