- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- İstiridye Mantarlı Tavuk Tarifi
Tarif
İstiridye Mantarlı Tavuk Tarifi
İstiridye mantarlı tavuk sote tarifi, tavuk göğsünün yumuşacık dokusu ve istiridye mantarlarının lezzetiyle hazırlanan, krema ve soya sosuyla zenginleşen enfes bir yemektir. Tavuk ve mantarın mükemmel uyumunu sunan bu tarif, kızarmış patates cipsleri ve bezelye filiziyle çok şık bir sunum elde etmenizi sağlar. Tüm püf noktalarıyla "Kremalı mantarlı tavuk nasıl yapılır?" sorusunun cevabı bu tarifte saklı. Özel bir akşam yemeğinde sunabileceğiniz gibi, sevdiklerinizle keyifle paylaşabileceğiniz pratik ve lezzetli bir yemek arayışında olanlara duyurulur 😊🧑🍳
55 Dakika
1 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tava
Paylaş
- 2B
- 20
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 adet kuru soğan
1/2 adet iri sarımsak
150 g istiridye mantarı
1 adet patates
1 adet tavuk göğüs eti
20 ml sıvı yağ
1 tutam kırmızı toz biber
1 tutam tuz
150 ml tavuk suyu
10 ml soya sosu
1 tutam kırmızı toz biber
1 tutam karabiber
Kızartmak için: ayçiçek yağı
Servis için: bezelye filizi
Nasıl Yapılır?
- 1Soğanın kabuklarını soyun ve piyazlık (ince yarım ay) doğrayın. Sarımsağı da ince ince kıyın.
- 2İstiridye mantarlarını yaprak şeklinde elinizle parçalayın.
- 3Patatesin kabuğunu soyun ve ince şeritler halinde kibrit çöpü kalınlığında doğrayın. Kararmaması için su dolu bir kaba koyun.
- 4Tavuk göğüs etini enine keserek inceltin. Ardından kuşbaşı doğrayın.
- 5Patatesi kızartmak için, derin bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın. Patatesleri süzüp kurulayın, ardından kırmızı toz biber ve tuz ile lezzetlendirin. Patatesleri yağda altın rengini alana kadar kızartın. Kızaran patatesleri kevgir yardımıyla çıkarıp kağıt havlu üzerine alın.
- 6Tavukları pişirmek için, geniş bir tavaya sıvı yağ ekleyip ısıtın. Kuşbaşı doğranmış tavukları sotelemeye başlayın.
- 7Tavukların dışı pembeleşip kızarmaya başladığında, doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek 1-2 dakika daha soteleyin.
- 8Ardından, istiridye mantarlarını ve tavuk suyunu ilave edin.
- 9Mantarlar yumuşadığında kremayı ekleyip karıştırın. Birkaç dakika sonra tereyağını ilave edin.
- 10Son olarak soya sosunu ekleyin ve kırmızı toz biber ve karabiber ile lezzetlendirin. Sos kıvam alana kadar pişirin.
- 11Hazırladığınız mantarlı kremalı tavuk soteyi güzel bir servis tabağına alın. Üzerine kızarttığınız patates cipslerini yerleştirin.
- 12Bezelye filizleri ile süsleyin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Serkan Çakır
Executive Chef
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.