add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Izgara Deniz Levreği

Deniz mahsullerindeki ustalığınızı göstereceğiniz bir ızgara deniz levreği tarifi :)
75 Dakika
1 Kişilik
Balık
Kısık Ateşte
Izgara Deniz Levreği

Malzeme Listesi

200 g deniz levreği filetosu
15 g siyah trüf mantarı
2 adet patates
20 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
50 g Pınar Süt
Pınar Ürünü
1 g muskat rendesi
5 g tuz
250 g pazı
50 g morel mantarı
50 g shiitake mantarı
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet sarı kapya biber
500 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
1 adet ıstakoz kuyruğu ve baş kısmı
0,5 g safran
1 adet limon
5 adet defne yaprağı
1 adet kereviz
4 g tane karabiber
40 ml elma sirke
75 ml su
50 g kanola yağı

Nasıl Yapılır?

  • Safran ve Pınar Kremalı Istakoz Sosu hazırlamak için: Istakoz kabukları ve baş kısımları fırın tepsisine alınarak, önceden ısıtılmış 200°C de fırınlanır.
  • Ardından 40-45 dakika kadar kızartılır.
  • Defne yaprağı, havuç, kereviz, soğan, tane biber ve fırınlanan ıstakoz parçaları, bir tencere ye alınarak, 50 ml kanola yağında 8-10 dakika sotelenir.
  • 40 ml elma sirkesi, 75 ml su, Pınar Krema, safran, tuz, karabiber ve yarım limon suyunu ilave edip bir kaşık yardımı ile karıştırılır.
  • Orta ateşte kaynattıktan sonra, 8-10 dakika daha düşük ısıda kaynatılıp, ocaktan alınır.
  • Hazırlanan ıstakozlu karışım ince bir süzgeç ile süzüldükten sonra, kenara alınır ve sıcak kalacak şekilde muhafaza edilir.
  • Trüf mantarlı patates püresi için: Patatesler küp şeklinde doğranıp tuzlu suda yumuşayıncaya kadar pişirilir; pişince süzülüp ayrı bir tencereye alınır.
  • Sıcak süt, tereyağı, tuz, biber, muskat cevizi rendesi ve trüf mantarını eklenir.
  • Orta ateşte, çırpma teli ile karıştırıp, pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek, yaklaşık 3-5 dakika çırpmaya devam ederek pişirilir.
  • Izgara deniz levreğini hazırlamak için:Deniz levreği filetosundan 200 g ağırlığında bir parça kesilir.
  • Kesilen parça, zeytinyağı, yarım limon suyu, tane karabiber, tuz ve taze kekik ile 2 saat marine edilir.
  • Marine edilen deniz levreği ızgarada mühürlendikten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı sürülüp, fırında pişirmeye devam edilir.
  • Deniz levreğinin kalınlık durumuna göre 3-4 dakika fırında bekletilir.
  • Pazı Sotesi için: Soğan ve sarımsak çok küçük doğranır.
  • Pazılar, kökleri ve sert damarlarından arındırılıp, iyice yıkanır.
  • Morel mantarlarının gözenekleri temizlenip, iyice yıkanır.
  • Kızgın bir tavada morel mantarlarının her iki yanı eşit şekilde kızartılır.
  • Soğan ve sarımsakları eklendikten sonra pazı yaprakları da eklenip, tuz ve biber ile tatlandırılır.
  • 1 dakika daha sotelenip, servis edilir.
  • Sunum için: Hazırlanan garnitürler bir tabağa alınıp, deniz levreği pazı sotesinin üzerine yerleştirilir.
  • Hazırlanan safranlı ve Pınar Kremalı ıstakoz sos ve taze shiitake mantarlarıyla süslenerek servis edilir.
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Soslu Mezgit
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2-4 Kişilik