add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Kabak Çiçeği Dolması

Özellikle Ege bölgesinde çok tüketilen ve vazgeçilmez lezzetlerinden olan Kabak Çiçeği Dolması tarifi artık Kısık Ateş'te.
45 Dakika
8-10 Kişilik
Sarmalar / Dolmalar
Tencere
Kabak Çiçeği Dolması

Malzeme Listesi

20 adet kabak çiçeği
180 g pirinç
100 ml zeytinyağı
4 adet kuru soğan (rendelenmiş)
20 g çam fıstığı
10 g kuş üzümü
8 g tuz
8 g tarçın
8 g yenibahar
10 g toz şeker
200 ml su
yarım demet maydanoz yaprağı (kıyılmış)
1/3 demet dereotu (kıyılmış)
1/3 demet taze nane

Nasıl Yapılır?

  • Pirinçler ılık tuzlu suda 1 saat ıslatılır ve iyice yıkanıp tel süzgeçe alınır.
  • Yayvan bir tencerede zeytinyağı orta ateşte hafifçe kızdırılır.
  • Çam fıstıkları ilave edilir ve yarım dakika karıştırılır.
  • Rondo'dan geçirilmiş soğanlar ilave edilerek sürekli kısık ateşte karıştırılır, soğanlar pembeleşince pirinç ilave edilir ve 5 dakika daha kavrulur.
  • Kuş üzümü, tuz, şeker, yenibahar ve tarçın eklenir bir defa karıştırılır ve sıcak su eklenir.
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir, suyunu çekince demlenmeye bırakılır.
  • Son olarak kıyılmış dereotu, nane ve maydanoz eklenip karıştırılır.
  • İç harcınız hazır.
  • Kabak çiçeklerinin, kenarlarındaki yeşil kısımlar ile ortasındaki polen kısmı yaprakları yırtmadan çıkarılır.
  • Çiçeklerin ortasını geçmeyecek kadar harç doldurulur, çiçeğin üstte kalan uç kısımları elle fazla sıkıştırmadan katlanır, genişçe ve yayvan bir tencereye biraz yağ konulur.
  • Doldurulan kabak çiçekleri katlanan kısımları aşağıda kalacak şekilde tencereye yatay ve bir kat olarak dizilir, dolmaların üstüne ağırlık olarak bir tabak veya kapak kapatılır.
  • Tencereye dolmaların yüksekliğinin yarısından biraz daha az sıcak su eklenir.
  • Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Kabak çiçeklerinin yırtılmaması için bir kap dolusu buzlu suda bekletebilirsiniz.

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Pazı Sarması
105 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Domates Dolmaları
30 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Bamyalı Elma Dolması
30 Dakika
2-4 Kişilik