Tarif

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

Özellikle Ege bölgesinde çok tüketilen ve vazgeçilmez lezzetlerinden olan Kabak Çiçeği Dolması tarifi artık Kısık Ateş'te.
45 Dakika
8-10 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
Paylaş
  • 52B
  • 65
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 adet kabak çiçeği
180 g pirinç
100 ml zeytinyağı
4 adet kuru soğan (rendelenmiş)
20 g çam fıstığı
10 g kuş üzümü
8 g tuz
8 g tarçın
8 g yenibahar
10 g toz şeker
200 ml su
yarım demet maydanoz yaprağı (kıyılmış)
1/3 demet dereotu (kıyılmış)
1/3 demet taze nane

Nasıl Yapılır?

  • Pirinçler ılık tuzlu suda 1 saat ıslatılır ve iyice yıkanıp tel süzgeçe alınır.
  • Yayvan bir tencerede zeytinyağı orta ateşte hafifçe kızdırılır.
  • Çam fıstıkları ilave edilir ve yarım dakika karıştırılır.
  • Rondo'dan geçirilmiş soğanlar ilave edilerek sürekli kısık ateşte karıştırılır, soğanlar pembeleşince pirinç ilave edilir ve 5 dakika daha kavrulur.
  • Kuş üzümü, tuz, şeker, yenibahar ve tarçın eklenir bir defa karıştırılır ve sıcak su eklenir.
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir, suyunu çekince demlenmeye bırakılır.
  • Son olarak kıyılmış dereotu, nane ve maydanoz eklenip karıştırılır.
  • İç harcınız hazır.
  • Kabak çiçeklerinin, kenarlarındaki yeşil kısımlar ile ortasındaki polen kısmı yaprakları yırtmadan çıkarılır.
  • Çiçeklerin ortasını geçmeyecek kadar harç doldurulur, çiçeğin üstte kalan uç kısımları elle fazla sıkıştırmadan katlanır, genişçe ve yayvan bir tencereye biraz yağ konulur.
  • Doldurulan kabak çiçekleri katlanan kısımları aşağıda kalacak şekilde tencereye yatay ve bir kat olarak dizilir, dolmaların üstüne ağırlık olarak bir tabak veya kapak kapatılır.
  • Tencereye dolmaların yüksekliğinin yarısından biraz daha az sıcak su eklenir.
  • Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Kabak çiçeklerinin yırtılmaması için bir kap dolusu buzlu suda bekletebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi
81B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
İncir Yaprağı Sarması Tarifi
5B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Bamya Dolması Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.