Tarif

Kabak Mücveri Tarifi

Sıcak ya da soğuk hiç fark etmeden, her öğün severek tüketeceğiniz güzel bir tarif ile karşınızdayım. Kabak Mücveri tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
6-8 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Kızartma
Paylaş
  • 202B
  • 177
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2-3 adet kabak
4 dal taze soğan
6 dal taze nane
6 dal dereotu
6 dal maydanoz
1 diş sarımsak
2 adet yumurta
30 g un
tuz, karabiber
210 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Kabakların kabuğunu kazıyarak irice rendeleyin. Elinizle suyunu sıkın.
  • Tüm yeşillikleri ve sarımsağı incecik kıyın. Kabağın üzerine zeytinyağı dışındaki tüm malzemeyi koyup çatalla karıştırın.
  • Koyu kıvamda bir karışım olmalı duruma göre un ilavesi yapabilirsiniz.
  • Zeytinyağını kalın tabanlı bir tavada ısıtmaya başlayın. Yağın ısınıp ısınmadığını anlamak için kabaklı harçtan bir damla damlatın. Yağ cızır cızır ediyorsa ısınmış demektir.
  • Kabaklı hamurdan yemek kaşığı dolusu alıp kızgın yağa bırakın. Üzerini kaşıkla düzeltin.
  • Arkalı önlü altın rengi olana kadar kızartın.
  • Hazır olan kabak mücverlerini arzuya göre sıcak, ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
4.8
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Fırında Havuç Mücver Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pastırma Cipsli Bostan Patlıcan Tarifi
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ballı Hardallı Fırında Kabak Tarifi
11B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.