- Tarifler
- Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
- Kabak Mücveri Tarifi
Tarif
Kabak Mücveri Tarifi
Sıcak ya da soğuk hiç fark etmeden, her öğün severek tüketeceğiniz güzel bir tarif ile karşınızdayım. Kabak Mücveri tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
6-8 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 202B
- 177
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2-3 adet kabak
4 dal taze soğan
6 dal taze nane
6 dal dereotu
6 dal maydanoz
1 diş sarımsak
2 adet yumurta
30 g un
tuz, karabiber
210 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Kabakların kabuğunu kazıyarak irice rendeleyin. Elinizle suyunu sıkın.
- 2Tüm yeşillikleri ve sarımsağı incecik kıyın. Kabağın üzerine zeytinyağı dışındaki tüm malzemeyi koyup çatalla karıştırın.
- 3Koyu kıvamda bir karışım olmalı duruma göre un ilavesi yapabilirsiniz.
- 4Zeytinyağını kalın tabanlı bir tavada ısıtmaya başlayın. Yağın ısınıp ısınmadığını anlamak için kabaklı harçtan bir damla damlatın. Yağ cızır cızır ediyorsa ısınmış demektir.
- 5Kabaklı hamurdan yemek kaşığı dolusu alıp kızgın yağa bırakın. Üzerini kaşıkla düzeltin.
- 6Arkalı önlü altın rengi olana kadar kızartın.
- 7Hazır olan kabak mücverlerini arzuya göre sıcak, ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
4.8
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.