add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Bal Kabağı Reçeli

Nefis kabak reçeli tarifi...
80 Dakika
2-4 Kişilik
Reçeller
Tencere
Bal Kabağı Reçeli

Malzeme Listesi

1 kg bal kabağı
500 g sönmüş kireç
1 l su
300 g toz şeker
1/2 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağının kabuğunu soyup dilimleyin.
  • Kireç ve suyu karıştırın, kireç suyunda kabakları bir gece bekletin.
  • Sertleşen kabakları bol su ile yıkayın.
  • Kabakları yayvan bir tencereye dizin.
  • Üzerine toz şekeri ilave edip kısık ateşte kaynatın.
  • Reçel kıvamına gelince yarım limonun suyunu sıkıp ocaktan alın.
  • Ilıyınca kavanoza aktarın.
  • Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp servise hazır hale getirin.

Püf Noktası

Reçel ılıyınca kavanoza aktarılmalı.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Çekirdekli Ayva Reçeli
150 Dakika
2-4 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Portakallı Havuç Reçeli
70 Dakika
2-4 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Mandalina Reçeli
70 Dakika
2-4 Kişilik