add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequote-leftquote-rightrecipereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Kabak Reçeli

80 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlılar
Tencere
Kabak Reçeli
Nefis kabak reçeli tarifi.

Malzeme Listesi

1 kg bal kabağı
yarım kg sönmüş kireç
1 l su
300 g toz şeker
yarım adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağının kabuğunu soyup dilimleyin.
  • Kabakları kireç suyunda bir gece bekletin.
  • Sertleşen kabakları bol su ile yıkayın.
  • Kabakları yayvan bir tencereye dizin.
  • Üzerine toz şekeri ilave edip kısık ateşte kaynatın.
  • Reçel kıvamına gelince yarım limonun suyunu sıkıp ocaktan alın.
  • Ilıyınca kavanoza aktarın.
  • Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp servise hazır hale getirin.

Püf Noktası

Reçel ılıyınca kavanoza aktarılmalı.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Paylaş

Yorumlar

Bu tarif için henüz yorum bulunmamaktadır.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Puding
15 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Tiramisu
70 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Panna Cotta
10 Dakika
2-4 Kişilik