Tarif

Kabak Tatlısı

Yeni yıl sofranızda misafirlerinizin ağzına layık nefis bir tatlı tarifi. Kabak tatlısı nasıl yapılır?
50 Dakika
8-10 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 276B
  • 117
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2.5 kg bal kabağı
300 g toz şeker
2 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
2-3 damla limon suyu
kırık ceviz
tahin

Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş ve orta irilikte doğranmış kabakları geniş bir tencereye yayın. Üzerine toz şekeri eşit miktarda serperek ağzı kapalı bir şekilde 1 gün bekletin. (Bu işlemi ne kadar önceden yaparsanız tatlınız o kadar lezzetli olacaktır)
  • Ertesi gün tarçın ve karanfili ekleyerek kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika orta ateşte pişirin.
  • Şerbetinin koyu kıvam alması için 2-3 damla limon suyu ekleyin.
  • Servis etmeden önce tatlının soğumasını bekleyin ve üzerine tahin ve ceviz serperek servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
İncir Dolması
40 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Halka Tatlısı
55 Dakika
4-6 Kişilik
113B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Pratik Fındıklı Baklava Tarifi
5B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.