Tarif

Kabaklı Kiş

En lezzetli ve güzel kabaklı kiş tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Kiş Tarifleri
Fırın
Kabaklı Kiş
Paylaş
  • 26B
  • 178
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet yumurta sarısı
5 g tuz
40 ml su
İç Harcı için:
3 adet yumurta
250 ml Pınar Krema
Pınar
80 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
tuz ve karabiber
muskat rendesi
1 adet yeşil kabak
Üzeri için:
100 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; 250 g unu bir tezgaha dökün ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına küp kesilmiş soğuk tereyağını ekleyin ve iki elin arasında ufalayarak harmanlayın.
  • Ardından yumurta sarısı, tuz ve suyu azar azar ekleyin.
  • Hamuru iyice yoğurup top haline getirin ve hafifçe yassılaştırın. 10-15 dakika dinlenmesi için dolaba kaldırın.
  • Dinlenen hamuru 1 cm kalınlığında açın ve 20 cm’lik kalıbı yağlayıp un serpin. Hamuru kalıba eşit olarak yerleştirin. Kenarlarını hafifçe yüksek bırakın.
  • Tabanını gelişi güzel çatalla delin. Buzlukta 15 dakika bekletin.
  • Ön pişirme için tartın içerisine yağlı kağıt yerleştirin ve üzerini ağırlık yapacak şekilde kuru börülce, nohut vs. gibi malzeme ile doldurun.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 12-15 dakika arası pişirin. Fırından çıkarın, yağlı kağıt ve ağırlığı kaldırın. 5 dakika daha pişirin.
  • İç harcı için: bir kapta yumurta, krema, kaşar peyniri, tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı çırpın.
  • Kabakları 1 cm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin.
  • Ön pişirme yapılmış kiş tabanına iç harcı ekleyin. Üzerine dilimlenmiş kabakları dizin.
  • 180°C fırında 20 dakika pişirin. Ardından üzerine kaşar peyniri ekleyin.
  • 5-10 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra fırından alın.
  • Biraz dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*20 cm'lik tart kalıbı uygundur.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Tavuklu Mantarlı Kiş
75 Dakika
6-8 Kişilik
14B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kuşkonmazlı Kiş
40 Dakika
4-6 Kişilik
8B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domatesli Kiş
45 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Halil Yalçın
· 01.05.2020

Tarif içerisinde ağırlıkla ölçüsü kullanılmış . Kaşık tarzı bir ölçü dağa uygun olurdu

Elif Çıtak
· 02.05.2020

Kısık Ateş’in konsepti bu 🤗

Sinem Karaçay
· 08.05.2020

Ellerinize sağlık, glutensiz un kullansam aynı tadı yakalar mıyım ?

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 08.05.2020

Merhaba,Glütensiz una Siz alışkın olduğunuz için Sizin damak tadınızı asla rahatsız etmeyecek.Afiyet olsun 😋

Vedat Ataş
· 18.05.2020

Merhaba 👋🏻 Evde 125 gram kadar tereyağı yok yerine sıvı yağ(zeytin ya da ayçiçek) kullanabilir miyim? Yine kıyır kıyır olur mu? Oranı ne olmalıdır? Bir de kalıbın çapı 25 cm, hamur malzemelerini eşit olarak %25mi arttırmalıyım ya da arttırmasam verim alır mıyım yine?

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 22.06.2020

Merhaba,Yağlar özellikleri gereği aynı performansı göstermez. Tarifte ne yazıyorsa o şekilde uygulanması doğru reçetenin performansını etkileyecektir. Bu ölçü 25 cm uygun ince olur ama kalın tercih etmek isterseniz %25 uygun.