Tarif

Kabaklı Kiş

En lezzetli ve güzel kabaklı kiş tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Kiş
Fırın
Kabaklı Kiş

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un (hamuru için)
125 g Pınar Tereyağı (hamuru için)
Pınar Ürünü
1 adet yumurta sarısı (hamuru için)
5 g tuz (hamuru için)
40 ml su (hamuru için)
3 adet yumurta
250 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
80 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar Ürünü
5 g tuz
3 g karabiber
3 g muskat rendesi
1 adet üzeri için kabak
100 g üzeri için Pınar Kaşar Peyniri
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; 250 g unu bir tezgaha dökün ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına küp kesilmiş soğuk tereyağını ekleyin ve iki elin arasında ufalayarak harmanlayın.
  • İçerisine yumurta sarısı, tuz ve suyu azar azar ekleyin.
  • Hamuru iyice yoğurup top haline getirin ve hafifçe yassılaştırın. 10-15 dakika dinlenmesi için dolaba kaldırın.
  • Dinlenen hamuru 1 cm kalınlığında açın ve 20 cm’lik kalıbı yağlayıp un serpin. Hamuru kalıba eşit olarak yerleştirin. Kenarlarını hafifçe yüksek bırakın.
  • Tabanını gelişi güzel çatalla delin. Buzlukta 15 dakika bekletin.
  • Ön pişirme için tartın içerisine yağlı kağıt yerleştirin ve üzerini ağırlık yapacak şekilde kuru börülce, nohut vs. gibi malzeme ile doldurun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika arası pişirin. Fırından çıkarın, yağlı kağıt ve ağırlığı kaldırın. 5 dakika daha pişirin.
  • İç harcı için bir karıştırma kabında; yumurta, krema, kaşar peyniri, tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı çırpın.
  • Kabakları 1 cm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin.
  • Ön pişirme yapılmış kiş tabanına iç harcı ekleyin. Üzerine dilimlenmiş kabakları dizerek yerleştirin
  • 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Ardından üzerine kaşar peyniri ekleyin.
  • 5-10 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra fırından alın.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*20 cm'lik tart kalıbı uygundur.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Paylaş

Yorumlar (6)

Halil Yalçın
01.05.2020

Tarif içerisinde ağırlıkla ölçüsü kullanılmış . Kaşık tarzı bir ölçü dağa uygun olurdu

Elif Çıtak
02.05.2020

Kısık Ateş’in konsepti bu 🤗

Sinem Karaçay
08.05.2020

Ellerinize sağlık, glutensiz un kullansam aynı tadı yakalar mıyım ?

Elif Çıtak
08.05.2020

Merhaba,Glütensiz una Siz alışkın olduğunuz için Sizin damak tadınızı asla rahatsız etmeyecek.Afiyet olsun 😋

Elif Çıtak
Vedat Ataş
18.05.2020

Merhaba 👋🏻 Evde 125 gram kadar tereyağı yok yerine sıvı yağ(zeytin ya da ayçiçek) kullanabilir miyim? Yine kıyır kıyır olur mu? Oranı ne olmalıdır? Bir de kalıbın çapı 25 cm, hamur malzemelerini eşit olarak %25mi arttırmalıyım ya da arttırmasam verim alır mıyım yine?

Elif Çıtak
22.06.2020

Merhaba,Yağlar özellikleri gereği aynı performansı göstermez. Tarifte ne yazıyorsa o şekilde uygulanması doğru reçetenin performansını etkileyecektir. Bu ölçü 25 cm uygun ince olur ama kalın tercih etmek isterseniz %25 uygun.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Türk Usulü Kiş
40 Dakika
4-6 Kişilik
Rafet İnce
Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
Ratatouille Sebzeli Kiş
45 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ispanaklı Kiş
45 Dakika
4-6 Kişilik