Tarif
Kabaklı Kiş
En lezzetli ve güzel kabaklı kiş tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Kiş
Fırın

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un (hamuru için)
125 g Pınar Tereyağı (hamuru için)
1 adet yumurta sarısı (hamuru için)
5 g tuz (hamuru için)
40 ml su (hamuru için)
3 adet yumurta
250 g Pınar Krema
80 g Pınar Kaşar Peyniri
5 g tuz
3 g karabiber
3 g muskat rendesi
1 adet üzeri için kabak
100 g üzeri için Pınar Kaşar Peyniri
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için; 250 g unu bir tezgaha dökün ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına küp kesilmiş soğuk tereyağını ekleyin ve iki elin arasında ufalayarak harmanlayın.
- 2İçerisine yumurta sarısı, tuz ve suyu azar azar ekleyin.
- 3Hamuru iyice yoğurup top haline getirin ve hafifçe yassılaştırın. 10-15 dakika dinlenmesi için dolaba kaldırın.
- 4Dinlenen hamuru 1 cm kalınlığında açın ve 20 cm’lik kalıbı yağlayıp un serpin. Hamuru kalıba eşit olarak yerleştirin. Kenarlarını hafifçe yüksek bırakın.
- 5Tabanını gelişi güzel çatalla delin. Buzlukta 15 dakika bekletin.
- 6Ön pişirme için tartın içerisine yağlı kağıt yerleştirin ve üzerini ağırlık yapacak şekilde kuru börülce, nohut vs. gibi malzeme ile doldurun.
- 7Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika arası pişirin. Fırından çıkarın, yağlı kağıt ve ağırlığı kaldırın. 5 dakika daha pişirin.
- 8İç harcı için bir karıştırma kabında; yumurta, krema, kaşar peyniri, tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı çırpın.
- 9Kabakları 1 cm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin.
- 10Ön pişirme yapılmış kiş tabanına iç harcı ekleyin. Üzerine dilimlenmiş kabakları dizerek yerleştirin
- 11180 derece fırında 20 dakika pişirin. Ardından üzerine kaşar peyniri ekleyin.
- 125-10 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra fırından alın.
- 13Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*20 cm'lik tart kalıbı uygundur.
Yorumlar (6)

Merhaba 👋🏻 Evde 125 gram kadar tereyağı yok yerine sıvı yağ(zeytin ya da ayçiçek) kullanabilir miyim? Yine kıyır kıyır olur mu? Oranı ne olmalıdır? Bir de kalıbın çapı 25 cm, hamur malzemelerini eşit olarak %25mi arttırmalıyım ya da arttırmasam verim alır mıyım yine?
