- Tarifler
- Sıcak ve Soğuk Meze
- Kabaklı Meze
Tarif
Kabaklı Meze
Ekşi krema ile lezzetlendirilmiş bol cevizli kabaklı meze tarifi nasıl yapılır? Pratik kabaklı meze malzemeleri ve yapılışı...
25 Dakika
2 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Karıştırma

Paylaş
- 58B
- 346
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet kabak
1 adet kuru soğan
30 ml sızma zeytinyağı
5 g tuz
2 diş sarımsak
80 g ceviz içi
5 g taze veya kuru nane
Nasıl Yapılır?
- 1Kabakları rendeleyin, suyunu sıkın ve bir kenara ayırın.
- 2Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte kısık ateşte kavurun.
- 3Rendelenmiş kabakları ekleyip kavurmaya devam edin, pişince ılınması için kenara alın.
- 4Ayrı bir kapta ekşi krema, tuz ve dövülmüş sarımsakları iyice karıştırın.
- 5Kabaklar ılık hale geldiğinde hazırladığınız ekşi krema sos ile birleştirin.
- 6Nane ve dövülmüş cevizleri ekleyin.
- 7Soğuduktan sonra üzerine sızma zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Dilerseniz ekşi kremalı sosa az miktarda süzme yoğurt ekleyebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?