Tarif

Kabaklı Meze

Ekşi krema ile lezzetlendirilmiş cevizli kabaklı meze tarifi...
25 Dakika
2 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Karıştırma
Kabaklı Meze

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet kabak
1 adet kuru soğan
30 ml sızma zeytinyağı
240 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
5 g tuz
2 diş sarımsak
80 g ceviz içi
5 g taze veya kuru nane

Nasıl Yapılır?

  • Kabakları rendeleyin, suyunu sıkın ve bir kenara ayırın.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte kısık ateşte kavurun.
  • Rendelenmiş kabakları ekleyip kavurmaya devam edin, pişince ılınması için kenara alın.
  • Ayrı bir kapta ekşi krema, tuz ve dövülmüş sarımsakları iyice karıştırın.
  • Kabaklar ılık hale geldiğinde hazırladığınız ekşi krema sos ile birleştirin.
  • Nane ve dövülmüş cevizleri ekleyin.
  • Soğuduktan sonra üzerine sızma zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Dilerseniz ekşi kremalı sosa az miktarda süzme yoğurt ekleyebilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş
banner

Yorumlar (5)

Zeynep Zeynep
25.10.2020

Ellerinize kollarınıza sağlık. Evde ekşi krema yok alternatif ne kullanabilirim yada ekşi krema evde yapılabilir mi ?

Kısık Ateş
25.10.2020

Merhaba, maalesef evde yapabileceğiniz bir şey değil. Ekşi Kremayı ''Metro'' marketlerinden temin edebilirsiniz.

Kısık Ateş
Zeynep Zeynep
25.10.2020

Eğer ekşi krema tarifiniz de varsa paylaşmanızı bekliyoruz.

Kısık Ateş
Sule Ulgur
26.10.2020

Öncelikle ellerinize sağlık. Ekşi krema yerine süzme yoğurt kullanıp soğuk servis edilebilir mi?

Kısık Ateş
26.10.2020

Tabii öyle de lezzeti yakalayabilirsiniz. 🙌😊

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcanlı Meze
15 Dakika
4-6 Kişilik
16B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Frenk Cacığı
15 Dakika
2-4 Kişilik
10B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik
9B