add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Kağıtta Limonlu Balık

Artık balık yapmak gözünüzü korkutmayacak, hem çok pratik hem çok leziz daha ne olsun!
40 Dakika
1 Kişilik
Balık
Fırın

Malzeme Listesi

2 adet deniz levreği fileto
2 adet dilim limon
5 g karabiber
4 g kaya tuzu
4 adet patates (haşlanmış)
5 g çörek otu
2 dal taze kekik
40 ml sızma zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Filetoları 4 eşit parçaya bölün.
  • Kaya tuzu, karabiber ve 20 ml sızma zeytinyağı ile harmanlayın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin altına limonları yayıp üzerlerine balıkları ekleyin.
  • Yağlı kağıdı güzelce sarın ve 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Bu esnada haşlanan patatesleri birkaç parçaya bölüp bir tavada taze kekik, çörek otu, kaya tuzu ve 20 ml sızma zeytinyağı ile soteleyin.
  • Balık hazır olunca patateslerle beraber servis edin.
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Soslu Mezgit
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Izgara Deniz Levreği
75 Dakika
1 Kişilik