Tarif

Kakaolu Çatlak Kurabiye

Kakaolu çatlak kurabiye nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye
Fırın, Karıştırma
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Kakaolu Çatlak Kurabiye
approved

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g toz şeker
50 g kakao
55 g sıvı yağ
2 adet yumurta
210 g un
5 g kabartma tozu
5 g vanilya
1 g tuz
100 g pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Orta boy bir karıştırma kabının içerisinde toz şeker, kakao ve sıvı yağ çırpılır. Üzerine yumurtalar teker teker eklenip karışıma yedirilir.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve tuz eklenerek spatula ile karıştırılır.
  • Hamur homojen bir kıvam aldığında üzeri streç filmle hava almayacak şekilde kapatılır. Buzdolabında iki saat dinlendirilir ve hamurun daha koyu bir kıvam alması sağlanır.
  • Buzdolabında dinlenen kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde toplar koparak minik toplar halinde şekil verilir.
  • Şekil verilen kurabiyeler pudra şekerine bulanıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü bir şekilde 10-12 dk. pişirilir.
  • Fırından çıkan kurabiyeler oda sıcaklığında dinlendirildikten sonra servis edilir.

Püf Noktası

*Hamuru mutlaka buzdolabında dinlendirin. Ayrıca fırınınızın fanlı ayarında ve bol pudra şekerine bulayarak pişirin. Fırından çıkardığınızda içi yumuşak ve üstü çatlamış olmalı.
*Kurabiyeler çatlamaya başladıktan sonra fırında çok tutmayın, 2-3 dakika kadar sonra fırından çıkarın.

ElifÇakmak
Paylaş

Yorumlar (3)

Nese Gözdemir
20.10.2020

Güzel görünüyor 👍👍

ElifÇakmak
MeryemMeryem
25.10.2020

Müthiş

ElifÇakmak
Mehmet Zahid DALKILIÇ

Görüntü müqq deneyip tadına bakıcam

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Kurabiye
25 Dakika
10-12 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Kestaneli Kurabiye
40 Dakika
10-12 Kişilik