Tarif
Kakaolu Labneli Meyveli Tart
Taze meyvelerle hazırlanan son derece sağlıklı bir tart tarifidir. Kakaolu Meyveli Tart nasıl yapılır?
65 Dakika
6-8 Kişilik
Tart
Fırın, Karıştırma

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
330 g karabuğday unu
10 ml Hindistancevizi yağı
2 adet yumurta
40 g bal
25 g kakao
75 ml soda
10 g vanilya
150 g Pınar Labne
2 adet kivi
15 adet altın çilek
6 adet böğürtlen
6 adet frambuaz
1/2 adet pitaya (dragon meyvesi)
1 adet çilek
7-8 adet yaban mersini
Nasıl Yapılır?
- 1Tart hamuru için; un, Hindistancevizi yağı, 2 adet yumurta, bal, kakao, soda ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Düz bir tezgahta yaklaşık 5 dk. boyunca ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Gerekirse az miktarda un ilavesi yapabilirsiniz.
- 2Yoğurduğunuz hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla açın.
- 3Merdane ile açtığınız hamuru, istediğiniz bir tart kalıbına yerleştirin. Bıçak yardımıyla üzerini düzeltin ve fazla kalan hamuru kesin.
- 4Hazırladığınız tart hamurunun içini çatalla delikler oluşturun ki fırında pişerken çok fazla kabarmasın.
- 5Hamuru önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlı fırında, 30 dk. pişirin.
- 6Pişen tart hamurunu fırından alın ve oda ısısında 20 dk. soğumaya bırakın.
- 7Tartın içini, sıkma torbasına aktardığınız labne ile doldurun.
- 8Taze mevsim meyveleriyle üzerini dekoratif bir şekilde süsleyin.
Püf Noktası
*Arzu ederseniz tarta labne yerine yer fıstığı ezmesi de koyabilirsiniz.
*Tart pişerken fazla kabarmaması için hamurunu fırına vermeden önce üstünü kaplayacak şekilde kuru nohut veya fasulye ile kapatın.
*Tart pişince içindeki hububatları temizleyin.
Enerji: 310 kalori
Karbonhidrat: 50 g
Protein: 9,6 g
Yağ: 10,4 g
Lif: 6,2 g