- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Kakaolu Pandispanya Tarifi
Tarif
Kakaolu Pandispanya Tarifi
Kakaolu pandispanya, pastacılık dünyasında yaygın olarak tercih edilen bir kek türüdür. Hem doğum günü pastaları hem de özel günlerde yapacağınız çeşitli tatlılar için kullanabilirsiniz. Peki, pandispanya nasıl yapılır? Lezzetli pandispanya keki yapmak için nelere dikkat edilmelidir? İşte tüm detaylarıyla kakaolu pandispanya tarifi...
Paylaş
- 7B
- 41
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
120 g toz şeker
80 g un
10 g nişasta
30 g kakao
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 160°C’de ısıtın ve 18 cm’lik pandispanya çemberinizi hazırlayıp kenara alın.
- 2Un, nişasta ve kakaoyu bir kaba eleyin.
- 3Yumurtaları bir kaba kırın ve mikserle çırpmaya başlayın. Yumurtalar kabarıp beyazladığı zaman toz şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
- 4Mikserin ucunu kaldırıp, akan karışımla 8 çizdiğinizde 4-5 saniye kadar kaybolmuyorsa kıvamı olmuş demektir.
- 5Kuru karışımları (un, nişasta, kakao) 3 seferde ekleyin ve spatula ile yumurtalı karışıma karıştırın. Karışımı söndürememek için hızlı hareket etmeyin, alttan yukarı doğru karıştırın.
- 6Homojen kıvam alan karışımı 18 cm’lik çembere kalıba dökün ve fırına yerleştirin.
- 7Fırının kapağını ilk 20 dakika kesinlikle açmayın. 30-35 dakika kontrol ederek pişirin ve fırından alın.
- 8Soğutma telinin üzerine ters şekilde yerleştirin ve tamamen soğuduktan sonra kalıptan ayırın.
- 9Streç filmle sarıp, tezgahta en az 6 saat bekletin. Vaktiniz varsa 1 gece bekletip kullanmanız en iyisi olur. Streç filme sarılı şekilde buzdolabında 3-4 gün, buzlukta 3 ay muhafaza edebilirsiniz.
- 10Kakaolu pandispanya kekini, birçok farklı pasta ve yaratıcı tatlı tariflerinizde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Tarifin uzun süre muhafaza edilebilmesi, yoğun zamanlarınızda önceden hazırlık yapmanıza olanak tanır. Streç filme sararak buzdolabında 3-4 gün, buzlukta ise 3 ay boyunca tazeliğini koruyabilirsiniz.
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.