Kısık Ateş
Tarif

Kakaolu Pandispanya Tarifi

Kakaolu pandispanya, pastacılık dünyasında yaygın olarak tercih edilen bir kek türüdür. Hem doğum günü pastaları hem de özel günlerde yapacağınız çeşitli tatlılar için kullanabilirsiniz. Peki, pandispanya nasıl yapılır? Lezzetli pandispanya keki yapmak için nelere dikkat edilmelidir? İşte tüm detaylarıyla kakaolu pandispanya tarifi...
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Kakaolu Pandispanya Tarifi
Paylaş
  • 7B
  • 41
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
120 g toz şeker
80 g un
10 g nişasta
30 g kakao

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 160°C’de ısıtın ve 18 cm’lik pandispanya çemberinizi hazırlayıp kenara alın.
  • Un, nişasta ve kakaoyu bir kaba eleyin.
  • Yumurtaları bir kaba kırın ve mikserle çırpmaya başlayın. Yumurtalar kabarıp beyazladığı zaman toz şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Mikserin ucunu kaldırıp, akan karışımla 8 çizdiğinizde 4-5 saniye kadar kaybolmuyorsa kıvamı olmuş demektir.
  • Kuru karışımları (un, nişasta, kakao) 3 seferde ekleyin ve spatula ile yumurtalı karışıma karıştırın. Karışımı söndürememek için hızlı hareket etmeyin, alttan yukarı doğru karıştırın.
  • Homojen kıvam alan karışımı 18 cm’lik çembere kalıba dökün ve fırına yerleştirin.
  • Fırının kapağını ilk 20 dakika kesinlikle açmayın. 30-35 dakika kontrol ederek pişirin ve fırından alın.
  • Soğutma telinin üzerine ters şekilde yerleştirin ve tamamen soğuduktan sonra kalıptan ayırın.
  • Streç filmle sarıp, tezgahta en az 6 saat bekletin. Vaktiniz varsa 1 gece bekletip kullanmanız en iyisi olur. Streç filme sarılı şekilde buzdolabında 3-4 gün, buzlukta 3 ay muhafaza edebilirsiniz.
  • Kakaolu pandispanya kekini, birçok farklı pasta ve yaratıcı tatlı tariflerinizde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Tarifin uzun süre muhafaza edilebilmesi, yoğun zamanlarınızda önceden hazırlık yapmanıza olanak tanır. Streç filme sararak buzdolabında 3-4 gün, buzlukta ise 3 ay boyunca tazeliğini koruyabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Top Kek Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Greyfurtlu Brownie Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
9B Görüntüleme
Fındıklı Brownie Tarifi
approved
50 Dakika
6-8 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.