Tarif

Kalburabastı

Kalburabastı adı hamurunun bir kalbura ya da kevgire bastırılmasından almıştır. Ramazan veya kurban bayramında ikram edebileceğiniz en geleneksel tatlılardan biri olan Kalburabastı tarifi nasıl yapılır? Lezzetli kalburabastı yapılışı ve kıyır kıyır kalburabastı tarifi...
50 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Kalburabastı
Paylaş
  • 41B
  • 102
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Şerbeti için:
400 g toz şeker
600 ml su
20-25 g limon suyu
Hamuru için:
95 g ayçiçek yağı
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g Pınar Yoğurt
Pınar
180 ml Pınar Tatlı Sütü
Pınar
20 g irmik
5 g kabartma tozu
420 g un
40 g ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve su ocağa konulur, kaynamaya başladıktan sonra limon suyu eklenip 15 dk. daha kaynatılır. Şerbetin soğuması için ocaktan alınıp bekletilir.
  • Hamuru için: ayçiçek yağı, tereyağı, yoğurt ve süt bir mikser kabına konur, bütün malzemeler karıştırıldıktan sonra irmik ve kabartma tozu eklenir.
  • Un azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur 15 dk. buzdolabında bekletilip, daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır.
  • Yuvarlanan hamur rendenin ince tarafında veya şekil verecek olan bir aparatın üzerinde bastırılarak açılır. Hamurun ortasına ceviz içi konulur ve her iki tarafından kapatılarak tepsiye yerleştirilir. Hamur bitene kadar işlem tekrarlanır.
  • 180 C'de 25 dk. pişirildikten sonra fırından çıkarılan kalburabastıya soğuk şerbet eklenir.
  • En az 30 dk. bekletildikten sonra şerbeti çekince servis edilir.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Şekerpare
55 Dakika
6-8 Kişilik
57B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pasafora Tatlısı Tarifi
60 Dakika
10-12 Kişilik
11B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Fıstıklı Soğuk Baklava Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.