Tarif

Kalburabastı

Adını, hamuru bir kalbura ya da kevgire bastırıldığı için almıştır ve şerbetli bir tatlıdır. Ramazan bayramında ikram edebileceğiniz en geleneksel tatlılardan bir tanesidir. Kalburabastı tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Fırın
Kalburabastı

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g ayçiçek yağı
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g Pınar Yoğurt
Pınar
180 ml Pınar Tatlı Sütü
Pınar
420 g un
20 g irmik
5 g kabartma tozu
40 g ceviz içi
400 g toz şeker (şerbeti için)
600 g su (şerbeti için)
20 g limon suyu (şerbeti için)

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve su ocağa konulur, kaynamaya başladıktan sonra limon suyu eklenip 15 dk daha kaynatılır. Şerbet soğuması için ocaktan alınıp bekletilir.
  • Ayçiçek yağı, tereyağı, yoğurt ve süt mikser kabına konur, bütün malzemeler karıştıktan sonra irmik ve kabartma tozu eklenir.
  • Un azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamuru 15 dk buzdolabında bekletip, daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlanır.
  • Yuvarlanan hamur rendenin ince tarafında veya şekil verecek olan bir aparatın üzerinde bastırılarak açılır. Hamurun ortasına ceviz içi konulur ve her iki tarafından kapatılarak tepsiye yerleştirilir. Hamur bitene kadar işlem tekrarlanır.
  • 180 C'de 25 dk pişirildikten sonra fırından çıkarılan kalburabastıya soğuk şerbet eklenir.
  • 30 dk sonra şerbeti çekince servis edilir.
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
2-4 Kişilik
16B
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
150B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
4B