- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Kalburabastı
Tarif
Kalburabastı
Kalburabastı adı hamurunun bir kalbura ya da kevgire bastırılmasından almıştır. Ramazan veya kurban bayramında ikram edebileceğiniz en geleneksel tatlılardan biri olan Kalburabastı tarifi nasıl yapılır? Lezzetli kalburabastı yapılışı ve kıyır kıyır kalburabastı tarifi...
50 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 41B
- 102
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Şerbeti için:
400 g toz şeker
600 ml su
20-25 g limon suyu
Hamuru için:
95 g ayçiçek yağı
20 g irmik
5 g kabartma tozu
420 g un
40 g ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve su ocağa konulur, kaynamaya başladıktan sonra limon suyu eklenip 15 dk. daha kaynatılır. Şerbetin soğuması için ocaktan alınıp bekletilir.
- 2Hamuru için: ayçiçek yağı, tereyağı, yoğurt ve süt bir mikser kabına konur, bütün malzemeler karıştırıldıktan sonra irmik ve kabartma tozu eklenir.
- 3Un azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur 15 dk. buzdolabında bekletilip, daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır.
- 4Yuvarlanan hamur rendenin ince tarafında veya şekil verecek olan bir aparatın üzerinde bastırılarak açılır. Hamurun ortasına ceviz içi konulur ve her iki tarafından kapatılarak tepsiye yerleştirilir. Hamur bitene kadar işlem tekrarlanır.
- 5180 C'de 25 dk. pişirildikten sonra fırından çıkarılan kalburabastıya soğuk şerbet eklenir.
- 6En az 30 dk. bekletildikten sonra şerbeti çekince servis edilir.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.