add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Kalburabastı

Kalburabastı, adını hamuru bir kalbura ya da kevgire bastırıldığı için almıştır ve şerbetli bir tatlıdır. Ramazan bayramında ikram edebileceğiniz en geleneksel tatlılardan birtanesi, denemeye değer :)
50 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli
Fırın
Kalburabastı

Malzeme Listesi

95 g ayçiçek yağı
125 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
195 g Pınar Yoğurt
Pınar Ürünü
180 g Pınar Süt
Pınar Ürünü
420 g un
20 g irmik
6 g kabartma tozu
40 g ceviz içi
400 g toz şeker (şerbeti için)
600 g su (şerbeti için)
40 g limon suyu (şerbeti için)

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve su ocağa konulur, kaynamaya başladıktan sonra limon suyu eklenip 15 dk daha kaynatılır. Şerbet soğuması için ocaktan alınıp bekletilir.
  • Ayçiçek yağı, tereyağı yoğurt ve süt mikser kabına konur, bütün malzemeler karıştıktan sonra irmik ve kabartma tozu eklenir.
  • Un azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamuru 15 dk buzdolabında bekletip, daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlanır.
  • Yuvarlanan hamur rendenin ince tarafında veya şekil verecek olan bir aparatın üzerinde bastırılarak açılır. Hamurun ortasına ceviz içi konulur ve her iki tarafından kapatılarak tepsiye yerleştirilir. Hamur bitene kadar işlem tekrarlanır.
  • 180 C'de 25 dk pişirildikten sonra fırından çıkarılan kalburabastıya soğuk şerbet eklenir.
  • 20 dk sonra şerbeti çekince servis edilir.
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Cevizli Ev Sarması
60 Dakika
4-6 Kişilik