- Tarifler
- Kek ve Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
- Kalp Kurabiyeler
Tarif
Kalp Kurabiyeler
Gourmet&Styling 2014/2015/7 dergisinden; Sevginizi katarak hazırlayacağınız, önce gözünüzü sonra midenizi doyuracak nefis kalp kurabiyerler..
55 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 15B
- 70
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g un
107 g pudra şekeri
1 adet yumurta akı
3 g tuz
4 g vanilya
12 g kakao
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağı, pudra şekeri, yumurta akı, tuz, vanilya ve kakaoyu bir hamur yoğurma kabında yoğurun.
- 2Unu yavaş yavaş ekleyin. Çok sert olmayan bir hamur elde edin.
- 3Hamuru ayrı bir kaba alın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- 4Dinlenen hamuru tezgaha alın. Merdane yardımıyla yarım santim inceliğinde açın ve kalp şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesin.
- 5Kalp şeklindeki hamurları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- 6Hamurların üzerine çatal yardımıyla minik delikler yapın.
- 7Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
- 8Pişmiş kurabiyeleri fırından çıkararak soğumaları için bir köşede bekletin.
- 9Büyük bir kasede labne ve kremayı çatal yardımıyla çırpın.
- 10Çilekleri yıkayın, yapraklarını temizleyin ve minik minik doğrayın.
- 11Labneli karışıma çilekleri ekleyin ve karıştırın.
- 12Soğuyan kurabiyelerin arasına hazırladığınız labneli karışımdan ekleyerek sandviç yapın ve servis edin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?