Tarif

Karadut Reçeli

Göz alıcı rengi ve jölemsi kıvamı ile herkesin sevdiği karadut reçeli nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Reçel
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g karadut
250 g toz şeker
5 ml limon suyu
2-3 g limon kabuğu rendesi, tercihe göre

Nasıl Yapılır?

  • Karadut çabuk zarar gören bir meyve olduğu için sap kısımlarını temizlerken meyvelerin ezilmemesine özen gösterin. Sap kısımlarını dikkatlice temizleyin, güzelce yıkayın ve kurutun.
  • Tencereye aldığınız karadutların üzerine toz şekeri yayarak ilave edin. Suyunu salması için kapağını kapatın ve en az 2-3 saat bekletin.
  • Eğer vaktiniz var ve daha kıvamlı bir reçel elde etmek isterseniz; bekletme işlemini geceden sabaha olacak zaman aralığına yayın; böylelikle karadutlar suyunu oldukça salmış, toz şeker tamamen erimiş olacaktır bu da pişirme sırasında ekstra su koymanızı gerektirmeyecektir.
  • Suyunu salan karadutları kısık ateşte ara ara karıştırarak 45 dakika ile 1 saat arası kaynatın. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri tahta kaşıkla temizlemeyi ihmal etmeyin ki reçeliniz ileride şekerlenme yapmasın.
  • Ocaktan almadan 10 dakika önce limon suyu ve az miktarda limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
  • 1 saatin sonunda reçelinizi ocaktan alıp en az 30 dk. dinlendirin.
  • Soğuduktan sonra sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
  • Karadut reçeliniz hazır, afiyetle tüketebilirsiniz.

Püf Noktası

*Karadut tanelerinin daha diri kalmasını isterseniz kaynama süresini 30 dakikaya indirebilirsiniz.
*Reçeli biraz kaynattıktan sonra geniş tepsilere dökerek ve üzerini tülbentle örterek güneş altında koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.
*Koyulaşırken karıştırılmaz, tepsi ara ara sallanır.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Pınar Süt Krem ve Pınar Labne ile servis edebilirsiniz.
*Kısık Ateş Tv’ye abone olup sizler için hazırladığımız tarif videolarımızın tamamına ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Ayva Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Balkabağı Reçeli
80 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Portakallı Havuç Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik