Tarif

Karadutlu Panna Cotta

Karadutlu panna cotta tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere
Karadutlu Panna Cotta
Paylaş
  • 5B
  • 17
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 ml Pınar Ekşi Krema
Pınar
400 ml Pınar Süt
Pınar
75 g toz şeker
15 g toz jelatin
250 g karadut
6 g nişasta

Nasıl Yapılır?

  • Toz jelatini süte ekleyip karıştırın.
  • Ocağa alıp kısık ateşte jelatin eriyene kadar sürekli karıştırın ve ocaktan alın.
  • Toz şekeri kremaya ekleyip ocağa alın.
  • Şeker eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.
  • Jelatinli sütü, şekerli kremaya ekleyip iyice karıştırın.
  • Karışımı suyla ıslattığınız kaplara paylaştırıp dolaba kaldırın ve en az 2 saat bekletin, kalıplardan çıkarırken yanlarından ince bir bıçak sokup kaptan ayrılmasını sağlayın.
  • Sos için karadutları sos kabına koyup ocağa alın, nişastayı suya ekleyip eritin. Nişastalı suyu karadutlara ekleyip karıştırın.
  • Koyu kıvamlı bir sos haline gelene kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra panna cottanın üzerine ve kenarlarına döküp servis yapın.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme