Tarif

Karadutlu ve Naneli Dondurma

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden karadutlu dondurma tarifi, nasıl yapılır? Ev yapımı karadut ve naneli dondurma yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Dondurma
Dondurma
Karadutlu ve Naneli Dondurma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g karadut
6 yaprak taze nane
200 ml Pınar Süt
Pınar
200 ml Pınar Krema
Pınar
150 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Karadutların saplarını ayıklayın. Ayıklanan karadutlara naneleri ilave edip mutfak robotundan çekin.
  • Süt, krema ve toz şekeri bir tencerede karıştırıp orta ateşte kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Tel çırpıcı ile güzelce karıştırıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Karadut ve hazır olan sütlü karışımı güzelce çırpın. Büyük bir kaba buz doldurun. Üzerine orta boy cam bir kese yerleştirip derin dondurucuda 1 saat bekletin.
  • Derin dondurucudan buzlu kabı alın, buzun üzerindeki cam kaseye karışımı döküp hızlı hızlı tahta kaşık ile 10 dakika güzelce karıştırın.
  • Karışım bir miktar yoğunlaşınca derin dondurucuda 24 saat dinlendirmeye bırakın ve sonrasında dilediğiniz gibi servis edin.
Özden Yılmaz
Özden YılmazÖğretim Görevlisi - Gastromedya / Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Paylaş
banner

Yorumlar (3)

Atilla Arı
06.07.2021

Selamlar. Bu tarif vişne marmelatlı olabilir mi ? Olursa şeker ne kadar olmalı . Marmelat TAT Vişne marmeladı. 370 gr. Teşekkürler kolay gelsin

Özden Yılmaz
06.07.2021

Hayır olmaz maalesef. Marmelat kullanacaksanız ekstra şeker ilavesine gerek yoktur.

Özden Yılmaz
Atilla Arı
06.07.2021

Tşk

Özden Yılmaz
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kırmızı Meyveli Dondurma
60 Dakika
2-4 Kişilik
4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Limon Aromalı Dondurma
70 Dakika
2-4 Kişilik
9B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İncirli Dondurma
25 Dakika
2-4 Kişilik
7B