Tarif

Karamelize Muz

Farklı tatlarda bugün! Fırında karamelize muz tarifi nasıl yapılır?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı
Fırın
Karamelize Muz

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet muz, tercihen Anamur muzu
30 g harnup pekmezi
70 ml Hindistancevizi sütü
10 g dolmalık çam fıstığı
15 g çiğ badem
100 g kaymaklı dondurma

Nasıl Yapılır?

  • Muzları, fotoğrafta gördüğünüz gibi bıçak yardımıyla üzerlerini çizdikten sonra demir döküm tavaya yerleştirin.
  • Muzların üzerlerine fırça yardımıyla pekmezi sürün. Hindistancevizi sütü, çam fıstığı ve çiğ bademleri de ilave edin.
  • Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, 10 dk. pişirin.
  • Pekmezli karamelize muzu, bekletmeden kaymaklı dondurma eşliğinde hemen servis edin.

Püf Noktası

*Bu özel tarifin yanında Pınar Protein Süt’ü tavsiye ederim.
*Bu tarifte sizlere önerim 1 çay kaşığı kuru tarhunu harnup pekmeziyle karıştırıp diğer meyvelerle de aynı işlemi yapabilirsiniz.
Enerji: 317,6 g
Karbonhidrat: 42,9 g
Protein: 4,2 g
Yağ: 14,9 g
Lif: 3,3 g

Rafet İnce
Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
Paylaş

Yorumlar (7)

nurhayat yıldız

Nasıl bişey böyle

Rafet İnce
29.06.2020

Farklı ve lezzetli bir tariftir.

nurhayat yıldız

Şefim evde kimse yemez ki

Rafet İnce
29.06.2020

Denemeden bilemezsin 😊👍

Mehmet chef ..
27.06.2020

Yenilebilir biseyler paylaş Rafet usta

Rafet İnce
29.06.2020

Denemeni öneririm 👍

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çikolata Soslu Ekler
15 Dakika
8-10 Kişilik