- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Karamelize Muz
Tarif
Karamelize Muz
Farklı tatlarda bugün! Fırında karamelize muz tarifi nasıl yapılır?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 17B
- 97
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet muz, tercihen Anamur muzu
30 g harnup pekmezi
70 ml Hindistan cevizi sütü
10 g dolmalık çam fıstığı
15 g çiğ badem
100 g kaymaklı dondurma
Nasıl Yapılır?
- 1Muzları, fotoğrafta gördüğünüz gibi bıçak yardımıyla üzerlerini çizdikten sonra demir döküm tavaya yerleştirin.
- 2Muzların üzerlerine fırça yardımıyla pekmez sürün. Hindistan cevizi sütü, çam fıstığı ve çiğ bademleri de ilave edin.
- 3Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, 10 dk. pişirin.
- 4Pekmezli karamelize muzu, bekletmeden kaymaklı dondurma eşliğinde hemen servis edin.
Püf Noktası
*Bu özel tarifin yanında Pınar Protein Süt’ü tavsiye ederim.
*Bu tarifte sizlere önerim 1 çay kaşığı kuru tarhunu harnup pekmeziyle karıştırıp diğer meyvelerle de aynı işlemi yapabilirsiniz.
Enerji: 317,6 g
Karbonhidrat: 42,9 g
Protein: 4,2 g
Yağ: 14,9 g
Lif: 3,3 g
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?