Tarif

Karamelize Muz

Farklı tatlarda bugün! Fırında karamelize muz tarifi nasıl yapılır?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Karamelize Muz
Paylaş
  • 17B
  • 97
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet muz, tercihen Anamur muzu
30 g harnup pekmezi
70 ml Hindistan cevizi sütü
10 g dolmalık çam fıstığı
15 g çiğ badem
100 g kaymaklı dondurma

Nasıl Yapılır?

  • Muzları, fotoğrafta gördüğünüz gibi bıçak yardımıyla üzerlerini çizdikten sonra demir döküm tavaya yerleştirin.
  • Muzların üzerlerine fırça yardımıyla pekmez sürün. Hindistan cevizi sütü, çam fıstığı ve çiğ bademleri de ilave edin.
  • Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, 10 dk. pişirin.
  • Pekmezli karamelize muzu, bekletmeden kaymaklı dondurma eşliğinde hemen servis edin.

Püf Noktası

*Bu özel tarifin yanında Pınar Protein Süt’ü tavsiye ederim.
*Bu tarifte sizlere önerim 1 çay kaşığı kuru tarhunu harnup pekmeziyle karıştırıp diğer meyvelerle de aynı işlemi yapabilirsiniz.
Enerji: 317,6 g
Karbonhidrat: 42,9 g
Protein: 4,2 g
Yağ: 14,9 g
Lif: 3,3 g

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çilekli Pavlova
55 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme
Höşmerim
80 Dakika
2-4 Kişilik
47B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Cevizli Tahinli Kuru Baklava Tarifi
8B Görüntüleme

Yorumlar (7)

nurhayat yıldız
· 26.06.2020

Nasıl bişey böyle

Rafet İnce
· 29.06.2020

Farklı ve lezzetli bir tariftir.

nurhayat yıldız
· 26.06.2020

Şefim evde kimse yemez ki

Rafet İnce
· 29.06.2020

Denemeden bilemezsin 😊👍

Mehmet chef ..
· 27.06.2020

Yenilebilir biseyler paylaş Rafet usta

Rafet İnce
· 29.06.2020

Denemeni öneririm 👍