Tarif

Karamelize Muz

Farklı tatlarda bugün! Fırında karamelize muz tarifi nasıl yapılır?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı
Fırın
Karamelize Muz
Paylaş
  • 6B
  • 88
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet muz, tercihen Anamur muzu
30 g harnup pekmezi
70 ml Hindistancevizi sütü
10 g dolmalık çam fıstığı
15 g çiğ badem
100 g kaymaklı dondurma

Nasıl Yapılır?

  • Muzları, fotoğrafta gördüğünüz gibi bıçak yardımıyla üzerlerini çizdikten sonra demir döküm tavaya yerleştirin.
  • Muzların üzerlerine fırça yardımıyla pekmezi sürün. Hindistancevizi sütü, çam fıstığı ve çiğ bademleri de ilave edin.
  • Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, 10 dk. pişirin.
  • Pekmezli karamelize muzu, bekletmeden kaymaklı dondurma eşliğinde hemen servis edin.

Püf Noktası

*Bu özel tarifin yanında Pınar Protein Süt’ü tavsiye ederim.
*Bu tarifte sizlere önerim 1 çay kaşığı kuru tarhunu harnup pekmeziyle karıştırıp diğer meyvelerle de aynı işlemi yapabilirsiniz.
Enerji: 317,6 g
Karbonhidrat: 42,9 g
Protein: 4,2 g
Yağ: 14,9 g
Lif: 3,3 g

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü

Yorumlar (7)

nurhayat yıldız
· 26.06.2020

Nasıl bişey böyle

Rafet İnce
· 29.06.2020

Farklı ve lezzetli bir tariftir.

nurhayat yıldız
· 26.06.2020

Şefim evde kimse yemez ki

Rafet İnce
· 29.06.2020

Denemeden bilemezsin 😊👍

Mehmet chef ..
· 27.06.2020

Yenilebilir biseyler paylaş Rafet usta

Rafet İnce
· 29.06.2020

Denemeni öneririm 👍

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik
6B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çikolata Soslu Ekler
15 Dakika
8-10 Kişilik
6B Görüntüleme