Tarif

Karamelize Soğanlı Enginar

Faydalarını saymakla bitiremediğimiz enginara farklı bir yorum: Hafif tatlımsı tadıyla karamelize soğanlı enginar tarifi nasıl yapılır? Az malzeme ile son derece lezzetli enginar yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Paylaş
  • 918
  • 30
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kırmızı soğan
1 adet beyaz soğan
3 diş sarımsak
40 ml zeytinyağı
5 g tuz
15 g toz şeker/esmer şeker
10 adet çanak enginar
1 adet limonun suyu
75 ml sıcak su
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 ml balzamik sirke
1/2 demet maydanoz

Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı soğan, beyaz soğan ve sarımsakları piyazlık doğrayıp, zeytinyağında kavurmaya başlayın.
  • Pembeleşen soğanların üzerine tuz ve toz şekeri ekleyip karamelize olana kadar pişirin.
  • Ardından soğanların üzerine çanak enginarları gelişi güzel dizin.
  • Üzerine limon suyu ve sıcak su gezdirip tencerenin kapağını kapatın, yaklaşık 10 dk. enginarların yumuşamasını bekleyin.
  • Enginarlar yumuşamaya başladığında tereyağı ve balzamik sirke ekleyerek 5 dakika daha ağzı kapalı olarak pişirin. Püf Noktası: Enginarların eşit pişmesi için ara sıra ters yüz çevirebilirsiniz, gerekirse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Pişen enginarları güzel bir servis tabağına alın, iç kısımlarına karamelize soğanları yerleştirin. Son olarak ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Toz şeker yerine esmer şeker kullanabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
9B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
4-6 Kişilik
42B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
64B Görüntüleme