- Tarifler
- Zeytinyağlı ve Etli Yemek
- Karamelize Soğanlı Enginar
Tarif
Karamelize Soğanlı Enginar
Faydalarını saymakla bitiremediğimiz enginara farklı bir yorum: Hafif tatlımsı tadıyla karamelize soğanlı enginar tarifi nasıl yapılır? Az malzeme ile son derece lezzetli enginar yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Paylaş
- 918
- 30
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kırmızı soğan
1 adet beyaz soğan
3 diş sarımsak
40 ml zeytinyağı
5 g tuz
15 g toz şeker/esmer şeker
10 adet çanak enginar
1 adet limonun suyu
75 ml sıcak su
15 ml balzamik sirke
1/2 demet maydanoz
Nasıl Yapılır?
- 1Kırmızı soğan, beyaz soğan ve sarımsakları piyazlık doğrayıp, zeytinyağında kavurmaya başlayın.
- 2Pembeleşen soğanların üzerine tuz ve toz şekeri ekleyip karamelize olana kadar pişirin.
- 3Ardından soğanların üzerine çanak enginarları gelişi güzel dizin.
- 4Üzerine limon suyu ve sıcak su gezdirip tencerenin kapağını kapatın, yaklaşık 10 dk. enginarların yumuşamasını bekleyin.
- 5Enginarlar yumuşamaya başladığında tereyağı ve balzamik sirke ekleyerek 5 dakika daha ağzı kapalı olarak pişirin. Püf Noktası: Enginarların eşit pişmesi için ara sıra ters yüz çevirebilirsiniz, gerekirse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
- 6Pişen enginarları güzel bir servis tabağına alın, iç kısımlarına karamelize soğanları yerleştirin. Son olarak ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Toz şeker yerine esmer şeker kullanabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.



Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.