add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Karides Güveç

Karides güveç tarifinin mükemmel lezzetini deneyimleyin!
35 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Fırın
Karides Güveç

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 adet karides (küçük boy, ayıklanmış)
1 adet sivri biber
12 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
60 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
2 diş sarımsak
1 adet orta boy domates
1 adet defne yaprağı
5 adet mantar
48 g Pınar Taze Kaşar Peyniri
30 g su
1 g taze kekik
2 g tuz
3 g çekilmiş tane karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Bir tavaya Pınar Tereyağı koyup kızdırın.
  • Ayıklanmış karides, ince doğranmış sivri biber, ince doğranmış mantar, doğranmış domates ile ince kıyılmış sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin.
  • Ardından Pınar Ekşi Krema, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve suyu koyarak 2 dakika daha soteleyin.
  • Tavadaki malzemeyi ısıtılmış toprak kaba alın. Üzerine rendelenmiş Pınar Taze Kaşar Peynirini serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırına verip üzerindeki kaşar peyniri eriyince servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kremalı Kalamar Dolma
40 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcanlı Karides
25 Dakika
2-4 Kişilik
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Deniz Mahsullü Güveç
60 Dakika
2-4 Kişilik