Kısık Ateş
Tarif

Karışık Turşu Tarifi

Evde kolayca yapabileceğiniz karışık turşu tarifiyle sofralarınıza lezzet katmaya geldik! 😊 Kornişon salatalık, lahana, havuç, biber ve daha fazlasıyla lezzetli turşu yapımını adım adım sizler için hazırladık. Sağlıklı ve doğal turşu tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte tüm detaylarıyla, tam ölçülü kütür kütür karışık turşu tarifi…
40 Dakika
6-8 Kişilik
Diğer Tarifler
Pişirilmez
Karışık Turşu Tarifi
Paylaş
  • 5B
  • 33
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet havuç
5 adet kornişon salatalık
1/8 adet lahana
2 adet kelek (ham kavun)
1/3 adet karnabahar
2 adet küçük yeşil domates
10 adet yeşil biber
5 diş sarımsak
100 ml elma sirkesi
500 ml su
15 g kaya tuzu
15 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Tüm sebzeleri bol suyla yıkayın. Sap kısımlarını temizleyin ve gerektiğinde doğrayın. Havuçları halka halka dilimleyin, kornişon salatalıkları ve kelekleri bütün bırakabilir ya da ikiye bölebilirsiniz. Lahanayı ince ince doğrayın. Kelek ve karnabaharı uygun parçalara ayırın. Yeşil domates ve biberleri bütün bırakın.
  • Sarımsakları soyun ve dişleri bütün bırakın. Sarımsaklar turşuya hoş bir aroma katacaktır.
  • Derin bir kapta elma sirkesi, su, tuz ve toz şekeri karıştırın. Tuzun ve şekerin tamamen erimesini sağlayın. Bu karışım turşunun lezzetini ve fermantasyon sürecini hızlandıracaktır.
  • Hazırladığınız sebzeleri, aralarına sarımsakları ekleyerek uygun boyutlardaki bir kavanoza yerleştirin. Sebzeleri sıkıca yerleştirin, ancak kavanozun ağzında bir miktar boşluk bırakın.
  • Hazırladığınız sirke-su karışımını sebzelerin üzerine dökün. Sebzelerin tamamen bu karışımın içinde kalmasını sağlayın. Gerekirse kavanozu hafifçe sallayarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
  • Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve turşu suyunun sızmasını önlemek için kavanozu ters çevirin.
  • Kavanozu serin ve karanlık bir yerde yaklaşık 2 hafta boyunca dinlendirin. Bu süreçte sebzeler fermente olacak ve lezzetli bir turşu haline gelecektir.
  • Süre sonunda, turşunun hazır olup olmadığını kontrol etmek için bir parça sebzeyi tadabilirsiniz. İstediğiniz lezzete ulaştığında turşu kavanozunu buzdolabına alarak fermantasyon sürecini yavaşlatabilirsiniz.
  • Turşunuzu yemeklerin yanında servis edebilir, salatalarda kullanabilir veya sadece atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Karışık turşu tarifi, sebzelerin fermente olmasıyla elde edilen lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık sunar. Turşunuzun daha hızlı olmasını isterseniz, suyun sıcaklığını artırarak süreci hızlandırabilirsiniz.
*Turşunun kesinlikle hava almaması gerekiyor bu sebeple ağzını iyi kapattığınızdan emin olun. Olgunlaşana kadar da kesinlikle açmayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yoğunlaştırılmış Süt (Condensed Milk) Tarifi
99B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Zerdeçallı Soğan Turşusu Tarifi
32B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ekmek Kruton Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
126B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.