- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Karnabahar Biftek Tarifi
Tarif
Karnabahar Biftek Tarifi
Karnabahar biftek (steak), lezzetli ve besleyici bir ana yemek olarak hem gözlere hem damaklara hitap eden son zamanların popüler yemeğidir. Bu tarifte, karnabaharın kendine has tadını korurken, ekşi krema ve hardal sosu ile zenginleştirilmiş bir lezzet sunuyoruz. Üzerine gezdirilen chimichurri sosu ise yemeğe taze ve canlı bir dokunuş katıyor. Peki chimichurri sos tarifi nasıl yapılır? Karnabahar biftek (steak) için gerekli malzemeler nelerdir? İşte tüm detaylarıyla hem kolay hem lezzetli karnabahar tarifi…
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Karıştırma, Tava
Paylaş
- 2B
- 21
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Sosu için:
1 diş sarımsak
tuz ve karabiber
Chimichurri için:
1/4 demet maydanoz
1/2 adet kırmızı kapya biber
1/2 adet sarı kapya biber
1-2 dal taze kekik
1 diş sarımsak
2-3 damla üzüm sirkesi
50 ml zeytinyağı
tuz ve karabiber
Karnabar Biftek için:
1 dilim karnabahar (orta kalınlıkta)
15 ml zeytinyağı
10 g kırmızı toz biber
tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Taban sosu için, ekşi krema, tane hardal, hardal sos, mayonez, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın. Karışımı buzdolabına kaldırarak dinlendirin.
- 2Chimichurri sosu için, bir kasede ince kıyılmış maydanoz, küçük küp doğranmış kırmızı biber ve sarı biber, taze kekik, rendelenmiş sarımsak, üzüm sirkesi, zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın ve kenara alın.
- 3Karnabahar biftek için, 1 adet küçük boy karnabaharı keskin bir bıçak ile orta kalınlıkla olacak şekilde dilimleyin.
- 4Geniş bir tavayı ısıtın ve zeytinyağını ekleyin. Dilimlenmiş karnabaharı dikkatlice tavaya yerleştirin, üzerine de bir miktar zeytinyağı gezdirin, kırmızı toz biber serpin ve tereyağı ekleyin.
- 5Karnabahar dilimini bolca erimiş tereyağı ile kızarttıktan sonra ocaktan alın.
- 6Sunum, ekşi kremalı sosu buzdolabından çıkarın ve geniş bir servis tabağının tabanına yayın. Üzerine kızarmış karnabahar dilimini yerleştirin. Karnabaharın üzerine de chimichurri sosunu gezdirin ve bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?