Tarif

Kolay Karnabahar Graten Tarifi

Kış aylarının en çok tercih edilen sebzesi Karnabahar ile harikalar yaratacağız. Kolay karnabahar graten tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
40 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Fırın
Kolay Karnabahar Graten Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 100
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy karnabahar
500 ml Pınar Süt
Pınar
50 g un
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
150 g Pınar Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
Pınar
10 g tuz
5 g karabiber
3 g muskat rendesi
1 diş sarımsak (rendelenmiş)

Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı çiçeklerine ayırıp diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Suyunu süzüp fırın tepsisine dizin.
  • Bir tencerede tereyağını eritin ardından unu ekleyip kavurun, üzerine süt ilave edin ve hızlı bir şekilde karıştırın.
  • Tuz, karabiber, muskat ve sarımsak rendesi ile lezzetlendirin ve yaklaşık 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
  • Bu karışımı fırın tepsisine dizdiğiniz karnabaharların üzerine eşit miktarda dökün.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine kaşar rendesini serpin ve kaşar peynirleri eriyip kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.
  • Servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Fellah Köfte Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
41B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Taze Sarımsak Yemeği Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.