Tarif

Karnabahar Kızartması

Karnabaharın kızartma hali bambaşka bir lezzettir.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak ve Atıştırmalık
Kızartma
Karnabahar Kızartması

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy karnabahar
30 g un
1 adet yumurta
1 l Pınar Süt
Pınar
250 ml su
4 g tuz
3 g karabiber
150 g Pınar Yoğurt (üzeri için)
2 diş sarımsak (üzeri için)
15 ml zeytinyağı (üzeri için)
10 g pul biber (üzeri için)

Nasıl Yapılır?

  • Sert yapıda olan kök kısmını kestiğiniz ve yeşil yapraklarını temizlediğiniz orta boy karnabaharı, çiçeklerine ayırın.
  • Karnabaharları süt ile haşlayıp süzün ardından soğumaya bırakın.
  • Un, su, yumurta, tuz ve karabiberi çırparak boza kıvamında kaplama harcı hazırlayın.
  • Haşlanan karnabaharları önce harca batırın daha sonra derin yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
  • Üzeri için yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı çırpın.
  • Kızarttığınız karnabaharları servis etmeden önce üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün, pul biber ve zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Oytun Dağlı
Paylaş

Yorumlar (2)

Elif Elçin Eker

Ne kadar sure haslanmali? Tarifler bu baglamda daha aciklayici olursa guzel olur

Sevgi Fıratlıoğlu

Haşlamada kullanılan süt daha sonrasında değerlendirilebilir mi?

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Blini Kanepeler
45 Dakika
2-4 Kişilik
2B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patates Kanepe
30 Dakika
2-4 Kişilik
2B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Susamlı Mücver
20 Dakika
6-8 Kişilik
4B