Tarif

Karnıyarık Tarifi

Türk mutfağının en gözde yemeklerinden biri olan Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Fırın
Karnıyarık Tarifi
Paylaş
  • 1M
  • 134
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet kemer patlıcan
3 adet soğan
50 ml zeytinyağı
200 g koyun kıyması
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
3 adet domates
1/2 demet maydanoz
yeteri kadar tuz&karabiber
kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için:
domates
sarımsak
yeşil sivri biber

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların sap kısmını kesin, alacalı soyun. İki ucuna hiç dokunmadan bıçakla uzunlamasına ortadan bir yarık açın.
  • Tuzlu suda 15-20 dakika beklettikten sonra sudan çıkarın, fazla suyunu elinizde sıkıp kurulayın.
  • Bol kızgın sıvı yağda patlıcanların her tarafı altın sarısı renk alana kadar kızartın.
  • Bir fırın tepsisine dizin. Fırını 200°C'ye ayarlayın.
  • Soğanları incecik kıyın, zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin, orta ateşte hafif renk alana kadar kavurun.
  • Ardından ince doğranmış 2 adet yeşil biber ve 2 diş sarımsak ilave edin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Doğranmış domatesleri ekleyip hafif suyunun çekmesini sağlayın. Son olarak kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın.
  • Hazır olan kıymalı harcı patlıcanların içine eşit miktarda yerleştirin. Üzerlerini süslemek için 1 adet domatesi 6 eşit parçaya bölün. Patlıcanların her birinin üzerine 1'er adet sarımsak, sivri biber ve domates yerleştirin.
  • Fırın tepsisine 1 çay bardağı su koyun. Sıcak fırının orta rafında domateslerin kabuğu kızarana ve yumuşayana kadar, yaklaşık yarım saat pişirin.
  • Karnıyarık hazır, sıcak olarak servis yapın.

Püf Noktası

*Karnıyarığı fırın yerine yayvan bir tencerede kapağı kapalı olarak ocak üstünde de pişirebilirsiniz. Eğer kızartma yemeniz sakıncalıysa patlıcanları közledikten sonra harçla doldurabilirsiniz.

*Karnıyarık Kaç Kalori?

- Bir porsiyon karnıyarık yaklaşık olarak 200-300 kalori arasında değişebilir.

*Karnıyarığın İçine Ne Konur?

- Karnıyarığın içine genellikle kıyma, soğan, sarımsak, biber, domates, baharatlar ve yeşillikler gibi malzemeler konulur.

*Karnıyarık ve İmambayıldı Arasındaki Fark Nedir?

- İmambayıldının karnıyarıktan farkı içinde et olmaması, zeytinyağlı olması ve soğuk olarak servis edilmesidir.

*Karnıyarık Baharatları Nelerdir?

- Karnıyarık için kullanılan baharatlar kişisel tercihlere göre değişebilir, ancak genellikle karabiber, tuz, kırmızı toz biber, kimyon gibi baharatlar kullanılır.

*Karnıyarık İçin Patlıcan Kaç Dakika Kızartılır?

- Patlıcan kızartma süresi, patlıcanın kalınlığına ve kullandığınız yağın sıcaklığına bağlı olarak değişebilir. Genellikle patlıcanlar altın sarısı renk alana kadar kızartılır, bu da genellikle 5-7 dakika sürebilir. Patlıcanları kızartırken dikkatli olun, fazla kızartmak lezzetini etkileyebilir.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
4.6
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Kuzu Etli Taze Fasulye Tarifi
approved
45 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Portakallı ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
30B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Fellah Köfte Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
41B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.