Tarif

Karpatka (Polonya Pastası) Tarifi

Polonya’nın meşhur pastası Karpatka tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Pasta Tarifleri
Fırın
Karpatka (Polonya Pastası) Tarifi
Paylaş
  • 112B
  • 161
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
240 ml su
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 g tuz
160 g un
2 tutam kabartma tozu
5 adet yumurta
Kreması için:
500 ml Pınar Süt
Pınar
200 g toz şeker
10 g mısır nişastası
30 g un
15 g toz vanilya
3 adet yumurta sarısı
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
Üzeri için:
pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; orta boy bir tencerede su, tereyağı ve tuzu orta ateşte kaynar hale getirin. Karışıma unu karıştırarak ekleyin, fazla su ve topaklar gidene kadar hamuru pişirin. Bu işlem 3-5 dakika sürebilir.
  • Pişen hamuru soğuması için başka bir kaba alın.
  • Ilınan hamura, kabartma tozu ve 5 yumurtayı tek tek olacak şekilde karıştırarak yedirin.
  • Hamurun yarısını yağlı kağıt serili 20 cm'lik bir kalıba yayın ve fazla düzleştirmeyin.
  • Yaklaşık 200 derecelik fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen hamuru kalıptan çıkarın ve oda ısısında soğutun.
  • Kalan diğer yarı hamur için de aynı işlemi uygulayın.
  • Kreması için; 125 g tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştırın ve ocağa alın. Orta ateşte sürekli çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Kıvam alan kremayı ocaktan alın ve kabuklanmaması için üzerine streç film serip soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağını çırpın, içerisine streç filme sardığınız kremayı azar azar ekleyerek homojen ve pürüzsüz hale getirin.
  • Kalıbın tabanına pişen hamurlardan birini koyun, kalıbı kapatın. Kremanın tamamını hamuru örtecek şekilde dökün ve düzleştirin. Son olarak diğer pişen hamuru da hafifçe bastırarak üzerine kapak yapın.
  • Pastanızı krema sertleşene kadar en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen pastayı kalıptan çıkarın ve üzerine bol pudra şekeri serperek servis edin.

Püf Noktası

*20 cm'lik kalıp kullanmanızı öneririm.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Mozaik Pasta Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
132B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Pudingli Bisküvili Kolay Pasta Tarifi
48B Görüntüleme
Kestaneli Rulo Pasta Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Özgür Karabulut
· 27.08.2020

Dün tarifinizi harfiyen uygulayarak yaptım ve mükemmel oldu. Hele kremasına ba-yıl-dık 😋 Tarif için sonsuz teşekkürler 👏🏻👏🏻

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 28.08.2020

Bravo Özgür, çok sevindim 👏🙌 Ellerine kollarına sağlık, hepinize afiyet olsun. 🤩

Koray Ala
· 21.03.2021

Merhaba, reçeteyi harfiyen uyguladım, daha önce ekler ve profiterol yaparken de aynı sorunu yaşadım hamurların içi ve altı pişmemiş gibi ıslak kaldı bunun sebebi nedir sorunu nasıl çözerim ?

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 22.03.2021

Merhaba, Fırını önceden ısıttığınıza emin olun ve fırınınızı fanlı ayara getirip pişirin. Bir problem olacağını sanmıyorum.