add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Karpatka

Polonya’nın meşhur pastası Karpatka tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Pasta
Fırın
Karpatka

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
240 ml su (hamur)
125 g Pınar Tereyağı (hamur)
Pınar Ürünü
1 g tuz (hamur)
160 g un (hamur)
2 g kabartma tozu (hamur)
5 adet yumurta (hamur)
500 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
200 g toz şeker (krema)
10 g mısır nişastası (krema)
30 g un (krema)
15 g toz vanilya (krema)
3 adet yumurta sarısı (krema)
125 g Pınar Tereyağı (krema)
Pınar Ürünü
30-40 g pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; orta boy bir tencerede su, tereyağı ve tuzu orta ateşte kaynar hale getirin. Karışıma unu karıştırarak ekleyin, fazla su ve topaklar gidene kadar hamuru pişirin. Bu işlem 3-5 dakika sürebilir.
  • Pişen hamuru soğuması için başka bir kaba alın.
  • Ilınan hamura, kabartma tozu ve 5 yumurtayı tek tek olacak şekilde karıştırarak yedirin.
  • Hamurun yarısını yağlı kağıt serili 20 cm'lik bir kalıba yayın ve fazla düzleştirmeyin.
  • Yaklaşık 200 derecelik fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen hamuru kalıptan çıkarın ve oda ısısında soğutun.
  • Kalan diğer yarı hamur için de aynı işlemi uygulayın.
  • Kreması için; 125 g tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştırın ve ocağa alın. Orta ateşte sürekli çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Kıvam alan kremayı ocaktan alın ve kabuklanmaması için üzerine streç film serip soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağını çırpın, içerisine streç filme sardığınız kremayı azar azar ekleyerek homojen ve pürüzsüz hale getirin.
  • Kalıbın tabanına pişen hamurlardan birini koyun, kalıbı kapatın. Kremanın tamamını hamuru örtecek şekilde dökün ve düzleştirin. Son olarak diğer pişen hamuru da hafifçe bastırarak üzerine kapak yapın.
  • Pastanızı krema sertleşene kadar en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen pastayı kalıptan çıkarın ve üzerine bol pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*20 cm'lik kalıp kullanmanızı öneririm.

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Tanıtım ve Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Somon Waffle
20 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Sachertorte
60 Dakika
8-10 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Mozaik Pasta
30 Dakika
4-6 Kişilik