Tarif

Karpuz Kabuğu Reçeli

Mevsiminde farklı reçel tariflerini sevenlere özel, tam kıvamında Karpuz Kabuğu Reçeli tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Reçel
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g karpuz kabuğu
2 g karbonat
500 ml su
300 g toz şeker
2 g limon tuzu
4 adet karanfil

Nasıl Yapılır?

  • Dilimlenmiş karpuz kabuklarının dış yüzeyini soyun.
  • Temizlenmiş kabukları eşit parçalar halinde doğrayın.
  • Karbonatlı su içerisinde 2 saat bekletin.
  • 2 saatin sonunda karbonatlı sudan süzüp su dolu tencerede 30 dakika haşlayın.
  • Şerbeti için; 500 ml suyun içerisine toz şeker, limon tuzu ve karanfilleri ekleyip karıştırarak kaynatın.
  • Haşlanan karpuz kabuklarını şerbete ekleyip 45 dakika daha kaynatın.
  • 45 dakikanın sonunda ocaktan alıp soğuyana kadar dinlendirin.
  • Muhafaza etmek için sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
  • Karpuz kabuğu reçeli hazır, dilediğiniz zaman dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Püf Noktası

*Kabuğunu soymak için soyacak kullanmanızı öneririz.
*Haşlama sırasında üzerinde oluşan köpükleri ara ara kaşıkla temizleyin.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Kısık Ateş Tv’ye abone olup sizler için hazırladığımız tarif videolarımızın tamamına ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (3)

Mesut Özer
10.09.2020

Reçel değilde , komposto veya hoşafı andıran bir tarif sanki

Kısık Ateş
Özden Altındal

Ben direk dış kabuğunu soyup dilimleyip normal reçel pişirir gibi pişiriyorum. Pembe renkte oluyor tadı harika👍🏻

Kısık Ateş
18.09.2020

Ellerinize sağlık 🌸👍

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Ayva Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Balkabağı Reçeli
80 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Portakallı Havuç Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik