Tarif

Kaşkarikas

Yaşar Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Gıda Atıklarından Yeni 1 Öğün Yarışması’nda 2. olan tabağımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 600 senedir yapılan ve bir Sefarad (İbranice de İspanya’dan göç eden Yahudiler) yemeği olan Kaşkarikas tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Kaşkarikas
approved

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet kabak
20 g zeytinyağı
3 adet domates
10 g tuz
5 g karabiber
50 g kıyılmış dereotu

Nasıl Yapılır?

  • Kabağın soyduğunuz kabuklarını alın ve iyice yıkayıp temizleyin.
  • Tencerenizi ısıtın ve zeytinyağını ilave edin.
  • Kabak kabuklarını 5-6 dakika soteleyin ve rendelenmiş domatesleri ekleyin.
  • Tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğiniz kabakları 15 dakika kısık ateşte pişirin ve en son kıyılmış dereotunu ilave ederek ılımaya bırakın.
  • Servis ederken üzerine yoğurt ve dereotu ilave ederek yemeğinizin lezzetine lezzet katabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Paylaş
banner

Yorumlar (1)

Gonca Sepil
04.06.2021

Merhaba, ben kabağı ekşili yapıyorum. Çok güzel yaz yemeği oluyor

Ersin Özgür Bulut
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
4-6 Kişilik
19B
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
30B