Tarif

Kaşkarikas

Yaşar Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Gıda Atıklarından Yeni 1 Öğün Yarışması’nda 2. olan tabağımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 600 senedir yapılan ve bir Sefarad (İbranice de İspanya’dan göç eden Yahudiler) yemeği olan Kaşkarikas tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Kaşkarikas
approved
Paylaş
  • 4B
  • 72
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet kabak
20 g zeytinyağı
3 adet domates
10 g tuz
5 g karabiber
50 g kıyılmış dereotu

Nasıl Yapılır?

  • Kabağın soyduğunuz kabuklarını alın ve iyice yıkayıp temizleyin.
  • Tencerenizi ısıtın ve zeytinyağını ilave edin.
  • Kabak kabuklarını 5-6 dakika soteleyin ve rendelenmiş domatesleri ekleyin.
  • Tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğiniz kabakları 15 dakika kısık ateşte pişirin ve en son kıyılmış dereotunu ilave ederek ılımaya bırakın.
  • Servis ederken üzerine yoğurt ve dereotu ilave ederek yemeğinizin lezzetine lezzet katabilirsiniz. Afiyetler olsun.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Yorumlar (2)

Gonca Sepil
· 04.06.2021

Merhaba, ben kabağı ekşili yapıyorum. Çok güzel yaz yemeği oluyor

Uzman Ersin Özgür Bulut bu yorumu beğendi
Meltem Tokmakoğlu
· 18.07.2021

Sadece kabuğuylamı pişen bir yemek mi? Kabağıda ince keserek yapabilirmiyiz

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
34B Görüntüleme