Tarif

Katmer

Baklavalık hazır yufkadan yapılan çıtır çıtır bir lezzet: fıstıklı katmer tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tava
Katmer
Paylaş
  • 27B
  • 109
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet baklava yufkası
40 Pınar Tereyağı
Pınar
50 g dövülmüş Antep fıstığı
40 g toz şeker
60 g sade kaymak

Nasıl Yapılır?

  • Bir adet baklava yufkasının üzerine erimiş tereyağı sürün.
  • Daha sonra ikinci yufkayı da koyup içine fıstık ve şeker serpin. Parça parça sade kaymak yerleştirin.
  • Ardından aynı şekilde diğer iki yufkayı da koyup yanlarından katlayın. Tereyağı ile yağlanmış geniş bir teflon tavada sürekli kontrol ederek nar gibi kızartın. Sıcak olarak servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
1.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Fincanda Sufle
35 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kahve Kremalı Profiterol Tarifi
15B Görüntüleme
Cookie Sufle
40 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Zehra Bozkır
· 02.01.2021

Çok güzel oldu teşekkürler...

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 03.01.2021

Teşekkürler, elinize sağlık 🤩

Esra Tokat
· 15.07.2022

Çok güzel görünüyor, canım çekti 😋😋Ellerine sağlık şefim 😍

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 18.07.2022

Teşekkürler 😊🙏🙏