Tarif

Kavala Kurabiyesi

İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan bademli kavala kurabiyesi tarifi, nasıl yapılır? Orijinal Kavala Kurabiyesi yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye
Fırın
Paylaş
  • 4B
  • 71
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
700 g un
200 g pudra şekeri
250 g Pınar Tereyağı, oda sıcaklığında
Pınar
80 ml fındık yağı
40 g Pınar Yoğurt
Pınar
10 g kabartma tozu
5 g vanilya
5 g damla sakızı
1 adet yumurta
200 g kavrulmuş badem

Nasıl Yapılır?

  • 700 gr unu geniş bir tencerede orta ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Hafif kahverengi olan kavrulan unu başka bir kaba alıp, soğumaya bırakın.
  • Damla sakızlarını havanda daha rahat dövebilmek için donması için buzluğa koyun. Donan sakızları çıkartıp, havanda dövün. Uzun uzun dövmeyin ki oluşan ısı ile sakız tekrardan yumuşamasın.
  • Büyük bir yoğurma kabına sırasıyla pudra şekeri, tereyağı, fındık yağı, yoğurt, kabartma tozu, vanilya, damla sakızı ve yumurtayı alın. Bir spatula yardımı ile tüm malzemeleri birbirine yedirin.
  • Kavrulmuş unu elekten geçirerek oluşan karışıma kademe kademe ekleyin. Hamur, kabın kenarlarına ve elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Son olarak kavrulmuş bademleri de ekleyip iyice karıştırın.
  • Hazır olan kurabiye hamurunu buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölün, bir tezgah veya yağlı kağıt üzerine alıp 2 cm kalınlığında açarak dikdörtgen haline getirin.
  • Düz bir bardağın ağzı veya çelik kurabiye kalıbı ile ay şekilleri çıkartın. Bunun için önce yarım bir yuvarlak çıkarın, daha sonra ilk kestiğiniz parçanın hamurda yarattığı boşluktan devam ederek ay şekilleri çıkarabilirsiniz.
  • Çıkan parçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kalan hamuru birleştirip tekrar ay şekilleri çıkartın.Önceden ısıtılmış 180°C fırında kurabiyeler hafif rengini değiştirene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, içlerini çekmeleri için ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Daha sonra üzerlerini pudra şekeri ile kaplayarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Genelde bademli un kurabiyesi gibi anılır ancak çok önemli bir farkı var; o da kavrulmuş undan yapılması.
*Kurabiyeleri fazla yağ salmaması için el çabukluğuyla hazırlamaya dikkat edin.
*Kavurduğunuz unu soğutmazsanız eğer kurabiyeniz dağılabilir veya alması gerektiğinden daha fazla un alır.
*Bademleriniz çiğ ise: büyük parçalar halinde doğrayın ve bir tavada yağsız olarak renkleri hafif koyulaşıncaya kadar 3-4 dakika kavurun ve soğumaları için kenara alın.
*Bademlerin bir kısmını sadece ortadan ikiye bölerek kurabiyelerin üzerlerinde güzel görünmeleri için ayırabilirsiniz.
*Damla sakızlarını havanda daha rahat dövebilmek için donması için buzluğa koyun. Donan sakızları çıkartıp, havanda çok uzun süre olmamak kaydıyla toz haline gelene dek dövün.
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi

Yorumlar (3)

Atilla Arı
· 27.07.2021

Kolay gelsin. Fındık yağı olmazsa olmaz mıdır ?

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 27.07.2021

Merhaba, fındık yağı lezzetini oldukça güçlendiren bir ürün. Kullanım zorunluluğu yok tabii ki alternatif olarak sıvı yağ kullanabilirsiniz.

Atilla Arı
· 27.07.2021

👍

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Kurabiye
25 Dakika
8-10 Kişilik
4B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek
5B Görüntüleme
Kestaneli Kurabiye
40 Dakika
10-12 Kişilik
6B Görüntüleme