Tarif

Kavun Sorbe

Buz gibi Kavunlu Sorbe tarifi nasıl yapılır?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sorbe
Karıştırma, Dondurma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 adet kavun
100 ml su
100 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Kavunun kabuklarını bıçak yardımıyla soyun.
  • Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini kaşık yardımıyla temizleyin.
  • Dilimlediğiniz kavunları bir kaba alıp, 1 saat buzlukta dondurun.
  • Bu sırada su ve toz şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştırıp şerbet elde edin.
  • 1 saatin sonunda donmuş kavun dilimlerini ve ılık şerbeti mutfak robotunda iyice çekin.
  • Bu karışımı bir kaba yayın, en az 2 saat dondurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
  • Kavunlu sorbeniz hazır, afiyet olsun.

Püf Noktası

*Kısık Ateş Tv’ye abone olup, sizler için hazırlanan tarif videolarına ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Çilek Sorbe
20 Dakika
2-4 Kişilik
2B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kiraz Sorbe
20 Dakika
2-4 Kişilik
2B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ananas Sorbe
20 Dakika
2-4 Kişilik
2B