Tarif

Kayısı Reçeli

Yaz meyvelerinden yapılan mis kokulu reçellerden biri de kayısı reçelidir. Bizler de kayısı reçeli tarifi nasıl uygulanır, püf noktaları nelerdir? diye merak edenlere özel harika bir video hazırladık...
60 Dakika
6-8 Kişilik
Reçel
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g olgun kayısı
250 g toz şeker
1/4 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Kayısı çekirdeklerini ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın, güzelce yıkayın ve kurutun.
  • Tencereye aldığınız kayısıların üzerine toz şekeri yayarak ilave edin. Suyunu salması için kapağını kapatın ve en az 2-3 saat bekletin.
  • Eğer vaktiniz var ve daha kıvamlı bir reçel elde etmek isterseniz; bekletme işlemini geceden sabaha olacak zaman aralığına yayın; böylelikle kayısılar suyunu oldukça salmış, toz şeker tamamen erimiş olacaktır bu da pişirme sırasında ekstra su koymanızı gerektirmeyecektir.
  • Suyunu salan kayısıları kısık ateşte ara ara karıştırarak 45 dakika ile 1 saat arası kaynatın. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri tahta kaşıkla temizlemeyi ihmal etmeyin ki reçeliniz ileride şekerlenme yapmasın.
  • Aromalandırmak için; ocaktan almadan 10 dk. önce 1/4 adet limon suyu, çubuk tarçın veya karanfil ekleyebilirsiniz.
  • 1 saatin sonunda reçelinizi ocaktan alıp 30 dk. dinlendirin.
  • Soğuduktan sonra sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
  • Kayısı reçeliniz hazır, afiyet olsun.

Püf Noktası

*Seçtiğiniz kayısıların kokulu olmasına özen gösterin.
*Limon suyu yerine yarım tatlı kaşığı limon tozu da kullanabilirsiniz.
*Kayısı reçelini biraz kaynattıktan sonra geniş tepsilere dökerek ve üzerini tülbentle örterek güneş altında koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.
*Koyulaşırken karıştırılmaz, tepsi ara ara sallanır.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Kısık Ateş Tv’ye abone olup sizler için hazırladığımız tarif videolarımızın tamamına ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Ayva Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Balkabağı Reçeli
80 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Portakallı Havuç Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik