Tarif

Kayısı Reçeli Tarifi

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan ev yapımı, mis kokulu kayısı reçeli tarifi mi arıyorsunuz?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Kayısı Reçeli Tarifi
Paylaş
  • 304B
  • 46
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg taze tatlı kayısı
1 kg toz şeker
1/2 adet limonun suyu
1 adet çubuk tarçın

Nasıl Yapılır?

  • Kayısıları yıkayıp süzün. Yarıya bölün.
  • Bir akşam öncesinden şekere basın.
  • Ertesi sabah şekerli kayısıyı ateşe koyun. Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar, fazla karıştırmadan pişirin. Üstünde oluşan köpüğü temizleyin.
  • Ardından limon suyunu ve çubuk tarçını ilave edin. 10 dakika kadar da birlikte kaynatıp ateşten alın.
  • Reçelin kıvamına gelip gelmediğini anlamak için bir damlasını porselen tabağa damlatın.Sağa sola akmıyorsa kıvamı tamamdır.
  • Reçelin soğumasını bekledikten sonra temiz kavanozlara doldurarak muhafaza edin.

Püf Noktası

*Reçeli biraz kaynattıktan sonra geniş tepsilere dökerek ve üzerini tülbentle örterek güneş altında da koyulaşmasını sağlayabilirsiniz. Koyulaşırken karıştırılmaz, tepsi ara ara sallanır.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri Tarifleri

Gizem Penbe Güleç
Gizem Penbe Güleç
Food and Pastry Şef
Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi
approved
100 Dakika
10-12 Kişilik
68B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
İncir Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
298B Görüntüleme
Ayva Reçeli Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
31B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.