Tarif

Kayısı Sorbe

Ağızda eriyip giden, nefis meyve aromalı kayısılı sorbe nasıl yapılır?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sorbe
Karıştırma, Dondurma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kayısı
100 ml su
100 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Kayısı çekirdeklerini ortadan ikiye bölerek çıkartın.
  • Doğranmış kayısıları bir kaba alıp, 1 saat buzlukta dondurun.
  • Bu sırada su ve toz şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştırıp şerbet elde edin.
  • 1 saatin sonunda donmuş kayısı dilimlerini ve ılık şerbeti mutfak robotunda iyice çekin.
  • Bu karışımı bir kaba yayın, en az 2 saat dondurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
  • Kayısılı sorbeniz hazır, afiyet olsun.

Püf Noktası

*Kısık Ateş Tv’ye abone olup sizler için hazırladığımız tarif videolarımıza ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (2)

BirgülÖztürk
10.08.2020

Ben bu tarifi beğendim, yapabilirim ama kaysılarısoğutucu buzluğunda mı donduracağız, bir de şerbet sıcak mı ılık mı olsun bilemedim. Yapamazsam torun dalga geçiyor. İlk defa yapacağım.

Kısık Ateş
10.08.2020

Kayısıları 1 saat buzlukta dondurduktan sonra ılık şerbetle beraber rondodan çekin. Daha sonra bu karışımı bir kaba alıp tekrar dondurucuya kaldırın. En az 2 saat dondurduktan sonra tüketebilirsiniz. Dilerseniz videomuzu da izleyebilirsiniz. Çok kolay gelsin, ellerinize sağlık 😊👏

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kavun Sorbe
20 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Çilek Sorbe
20 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kiraz Sorbe
20 Dakika
2-4 Kişilik