Tarif

Kayısı Sorbe Tarifi

Ağızda eriyip giden, nefis meyve aromalı kayısılı sorbe nasıl yapılır? Kayısı sorbe tarifi yapmanın tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz.
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sorbe Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
  • 17B
  • 110
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kayısı
100 ml su
100 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Kayısı çekirdeklerini ortadan ikiye bölerek çıkartın.
  • Doğranmış kayısıları bir kaba alıp, 1 saat buzlukta dondurun.
  • Bu sırada su ve toz şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştırıp şerbet elde edin.
  • 1 saatin sonunda donmuş kayısı dilimlerini ve ılık şerbeti mutfak robotunda iyice çekin.
  • Bu karışımı bir kaba yayın, en az 2 saat dondurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
  • Kayısılı sorbeniz hazır, afiyet olsun.

Püf Noktası

*Kısık Ateş Tv’ye abone olup sizler için hazırladığımız tarif videolarımıza ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Şeftali Sorbe Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kiraz Sorbe Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çilek Sorbe Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (2)

BirgülÖztürk
· 10.08.2020

Ben bu tarifi beğendim, yapabilirim ama kaysılarısoğutucu buzluğunda mı donduracağız, bir de şerbet sıcak mı ılık mı olsun bilemedim. Yapamazsam torun dalga geçiyor. İlk defa yapacağım.

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 10.08.2020

Kayısıları 1 saat buzlukta dondurduktan sonra ılık şerbetle beraber rondodan çekin. Daha sonra bu karışımı bir kaba alıp tekrar dondurucuya kaldırın. En az 2 saat dondurduktan sonra tüketebilirsiniz. Dilerseniz videomuzu da izleyebilirsiniz. Çok kolay gelsin, ellerinize sağlık 😊👏