Tarif
Kayısı Yahnisi
Osmanlı usulü kuzu kaburgalı kayısı yahnisi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et
Tencere

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kuzu kaburga, 10 cm uzunluğunda kesilmiş
1 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
200 g Pınar Tereyağı
10 adet arpacık soğan
300 g gün kurusu kayısı, önceden ıslatılmış
40 g pekmez
5 g tuz
5 g karabiber
500 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Kuzu kaburgaları bir tencereye koyun ve kendi yağında arkalı önlü pişirin.
- 2Az miktarda su ekleyip, çubuk tarçın ve karanfil katarak yarı pişmiş hale getirin.
- 3Yarı pişmiş kaburgaları bir tabağa alın.
- 4Ayrı bir tencerede sırasıyla tereyağını eritip, arpacık soğan ve önceden ıslatılmış kayısıları 5 dk. kavurun.
- 5Ardından etleri nizami bir şekilde tencereye dizin. Üzerine pekmez, tuz ve karabiber ekleyip azar azar suyunu verin, etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
- 6*Su ilavesini kontrollü yapın çünkü pişme işlemi bittiğinde suyu kalmamalıdır.
- 7Kaburgalar piştikten sonra güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.
Yorumlar (6)
Kuru kayısı yerine normal kayısı kullanılabilir mi? Tekniği var mı?
