Tarif

Kayısı Yahnisi

Osmanlı usulü kuzu kaburgalı kayısı yahnisi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et
Tencere
Kayısı Yahnisi

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kuzu kaburga, 10 cm uzunluğunda kesilmiş
1 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 adet arpacık soğan
300 g gün kurusu kayısı, önceden ıslatılmış
40 g pekmez
5 g tuz
5 g karabiber
500 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu kaburgaları bir tencereye koyun ve kendi yağında arkalı önlü pişirin.
  • Az miktarda su ekleyip, çubuk tarçın ve karanfil katarak yarı pişmiş hale getirin.
  • Yarı pişmiş kaburgaları bir tabağa alın.
  • Ayrı bir tencerede sırasıyla tereyağını eritip, arpacık soğan ve önceden ıslatılmış kayısıları 5 dk. kavurun.
  • Ardından etleri nizami bir şekilde tencereye dizin. Üzerine pekmez, tuz ve karabiber ekleyip azar azar suyunu verin, etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  • *Su ilavesini kontrollü yapın çünkü pişme işlemi bittiğinde suyu kalmamalıdır.
  • Kaburgalar piştikten sonra güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can YurttaşThe Steeve Head Chef
Paylaş

Yorumlar (6)

BirgülÖztürk
04.08.2020

Kuru kayısı yerine normal kayısı kullanılabilir mi? Tekniği var mı?

Kemal Can Yurttaş

Merhaba tabii ki kullanılabilir. Fakat gün kurusu kayısı Malatya bölgesinde güneşte kurutularak yapılır. Bu teknik, daha çok kayısının içerisindeki şekeri daha uzun zamanda karamelize ederek tat ve texture olarak farklı kılmaktadır.

Kemal Can Yurttaş
Güneş Tuncer
17.10.2020

Püf noktası nedir

Kemal Can Yurttaş

Ürünlerin pilme noktasına dikkat edip sırasıyla ocağa alınması.

Kemal Can Yurttaş
Güneş Tuncer
30.10.2020

Teşekkürler sefim😊

Kemal Can Yurttaş

😊🙌

Kemal Can Yurttaş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcan Beğendili Izgara Köfte
4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcanlı Köfte
4B
Keşkek
60 Dakika
6-8 Kişilik
35B