add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Kayısılı Islak Kek

Kayısı mevsiminde yapılabilecek en lezzetli kek tarifi sizlerle, kayısılı ıslak kek nasıl yapılır?
65 Dakika
6-8 Kişilik
Kek ve Kurabiye
Fırın
Kayısılı Islak Kek

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g bitter çikolata
250 g margarin
5 adet yumurta
50 g toz şeker
140 g un
160 g toz badem
10 g kabartma tozu
250 g kayısı

Nasıl Yapılır?

  • Bitter çikolata ve margarini ısıya dayanıklı bir cam kaseye alıp benmari usulü eritin.
  • Ayrı bir yerde yumurta ve toz şekeri mikserle güzelce çırpın.
  • Un, kabartma tozu, toz badem ve eriyen bitter çikolatayı sırayla yumurtalı karışıma ekleyin ve homojen kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
  • Kayısıları ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkartın.
  • 23 cm'lik kek kalıbını yağlayın, kayısıları kalıbın dibine sıralayın ve üzerine kek harcını boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında 40-45 dakika kadar pişirin, daha sonra ılık olarak servis yapabilirsiniz.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kızılcıklı Bar
50 Dakika
8-10 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Fesleğenli Kek
40 Dakika
4-6 Kişilik