add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Kayısılı Islak Kek

kayısı mevsiminde lezzetli bir tatlı sizlerle , kayısılı ıslak kek tarifi
65 Dakika
8-10 Kişilik
Kek ve Kurabiyeler
Fırın
Kayısılı Islak Kek

Malzeme Listesi

600 g bitter çikolata
250 g margarin
5 adet yumurta
50 g toz şeker
140 g un
160 g toz badem
4 g kabartma tozu
250 g kayısı

Nasıl Yapılır?

  • Margarin ve çikolatayı ısıya dayanıklı cam bir kaseye alıp benmari usulü eritin.
  • Yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın.
  • Un, kabartma tozu, badem ve eriyen margarin ile çikolata sırayla yumurtaya eklenir.
  • Kayısılar bölünüp çekirdekleri çıkarılır.
  • 23 cm'lik kalıp yağlanır, kayısılar kalıbın dibine sıralanır ve üzerine hamur boşaltılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında 40-45 dakika kadar pişirilir, daha sonra ılık olarak servis yapılır.
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Fesleğenli Kek
40 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Bademli Kurabiye
30 Dakika
2-4 Kişilik