Tarif
Kayısılı Islak Kek Tarifi
Kayısı mevsiminde yapılabilecek en lezzetli kek tarifi sizlerle, kayısılı ıslak kek nasıl yapılır?
65 Dakika
6-8 Kişilik
Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 15B
- 107
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g bitter çikolata
250 g margarin
5 adet yumurta
50 g toz şeker
140 g un
160 g toz badem
10 g kabartma tozu
250 g kayısı
Nasıl Yapılır?
- 1Bitter çikolata ve margarini ısıya dayanıklı bir cam kaseye alıp benmari usulü eritin.
- 2Ayrı bir yerde yumurta ve toz şekeri mikserle güzelce çırpın.
- 3Un, kabartma tozu, toz badem ve eriyen bitter çikolatayı sırayla yumurtalı karışıma ekleyin ve homojen kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
- 4Kayısıları ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkartın.
- 523 cm'lik kek kalıbını yağlayın, kayısıları kalıbın dibine sıralayın ve üzerine kek harcını boşaltın.
- 6Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında 40-45 dakika kadar pişirin, daha sonra ılık olarak servis yapabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.