Tarif

Kaz Ciğeri Klementine Tarifi

Chef Heston Blumenthal'den çok beğendiğimiz bir tarifi paylaşıyorum. Umarım bizlerin beğeni ile yaptığı bu tarifi gençlerde beğenerek yapar.
120 Dakika
2-4 Kişilik
Et Tarifleri
Fırın
Kaz Ciğeri Klementine Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 70
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 kg kaz ciğeri
5 g deniz tuzu
500 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g taze kekik
20 g sarımsak
300 g arpacık soğan
1 kg tavuk ciğeri
10 adet yumurta
10 g pembe tuz
3 g beyaz biber
3 g beyaz biber
1 adet ekşi maya ekmeği
20 ml zeytinyağı
Mandalina Jölesi için:
500 g donuk madalina püresi
80 g jelatin yaprağı
5 g paprika

Nasıl Yapılır?

  • Kaz ciğerimizi oda sıcaklığına getiriyoruz deniz tuzu ile tatlandırıp bekletiyoruz.
  • Daha sonra bir tencerede tereyağını eritip içine; taze kekik, sarımsak, arpacık soğanı ekliyoruz. Ağır ateşte yavaşça kaynattıktan sonra süzüp kenara alıyoruz.
  • Kaz ciğeri ve tavuk ciğerini blender'a alıyoruz, hazırlamış olduğumuz tereyağı ile birer birer yumurtaları ekliyoruz pembe tuz ve beyaz biber ekleyerek tatlandırıyoruz.
  • Karışımı terrine kalıplarına alıp alüminyum folyo ile kapatıyoruz.
  • 90 derece buharlı fırında 1,5 saat pişiriyoruz içleri 60-65 dereceye gelene dek. Daha sonra dolapta 1 gün soğutuyoruz.
  • Mandalina jölesi için: bütün malzemeleri karıştırıp ufak bir tencereye alıyoruz. Hazırlamış olduğumuz kaz ciğerlerimizi kaplamak istediğimiz zaman mandalina karışımını 25,5 dereceye getirip 3 defa içine batırıyoruz ve kurumaya alıyoruz.
  • Ekşi maya ekmeğini dilimledikten sonra üzerlerine zeytinyağı sürerek ızgarada çapraz şekilde güzelce iz veriyoruz.
  • Güzel bir sunum ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ali Ronay
Ali Ronay
Ronay’s Deli Kurucu Ortağı & Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Pırasalı Köfte Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Krema Soslu Roastbeef Tarifi
10B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Yufka Ekmekli Tirit Tarifi
130 Dakika
2-4 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Fırat Erenci
· 27.01.2020

Şef valla inanilmasziniz

Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi
Fırat Erenci
· 28.01.2020

Kuzenim deniz sizi çok seviyor

Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi
Muhammet Açar
· 11.10.2020

Sizi çok seviyorum

Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi