add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Kaz Ciğeri Klementine

Chef Heston Blumenthal'den çok beğendiğimiz bir tarifi paylaşıyorum. Umarım bizlerin beğeni ile yaptığı bu tarifi gençlerde beğenerek yapar.
120 Dakika
2-4 Kişilik
Etler
Fırın
Kaz Ciğeri Klementine

Malzeme Listesi

1,5 kg kaz ciğeri
1 kg tavuk ciğeri
10 g pembe tuz
300 g arpacık soğan
20 g sarımsak
10 g taze kekik
12 ml konyak
10 adet yumurta
500 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
5 g deniz tuzu
3 g beyaz biber
500 g donuk mandalina püresi (mandalina jöle için)
80 g jelatin yaprakları (mandalina jöle için)
5 g paprika (mandalina jöle için)
1 adet ekşi maya ekmeği
10 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Kaz ciğerimizi oda sıcaklığına getiriyoruz deniz tuzu ile tatlandırıp bekletiyoruz.
  • Daha sonra tereyağını bir tencere içinde kaynatmadan eritip içine; taze kekik, sarımsak, arpacık soğanı ekliyoruz daha sonra ağır ateşte yavaşça kaynattıktan sonra süzüp kenara alıyoruz.
  • Kaz ciğeri ve tavuk ciğerini blender'a alıyoruz, hazırlamış olduğumuz tereyağı ile birer birer yumurtaları ekliyoruz pembe tuz ve beyaz biber ekleyerek tatlandırıyoruz.
  • Karışımı terrine kalıplarına alıp alüminyum folyo ile kapatıyoruz.
  • 90 derece buharlı fırında 1,5 saat pişiriyoruz içleri 60-65 dereceye gelene denk. Daha sonra dolapta bir gün sürede soğutuyoruz.
  • Mandalina jöle için, bütün malzemeleri karıştırıp ufak bir tencereye alıyoruz. Hazırlamış olduğumuz kaz ciğerlerimizi kaplamak istediğimiz zaman mandalina karışımını 25,5 dereceye getirip 3 defa içine batırıyoruz ve kurumaya alıyoruz.
  • Ekşi maya ekmeğimizi dilimledikten sonra üzerlerine zeytinyağı sürerek ızgarada çapraz şekilde güzelce izliyoruz.
  • Güzel bir sunum ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Ali Ronay
Ali RonayExecutive Chef
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Pazı Sarması
105 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Misket Köfte
20 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Beğendili Köfte
35 Dakika
2-4 Kişilik