add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Kelle Paça Çorbası

Sabahın erken saatlerinde dahi içilen kelle paça çorbasının faydaları saymakla bitmez. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmekte, hastalıklara karşı direnç göstermekte faydalı olan leziz bir çorba.
240 Dakika
4-6 Kişilik
Çorbalar
Tencere
Kelle Paça Çorbası

Malzeme Listesi

1 adet koyun kellesi
2 adet kuzu paçası
4 diş sarımsak
20 g acı toz kırmızı biber
30 ml sıvı yağ
10 g un
70 g Pınar Süt
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Kelle ve paçalar blanch edilir.
  • Üzerini 2-3 parmak geçecek şekilde suda 3-4 saat haşlamaya bırakın.
  • 3-4 saatin sonunda kelleyi sudan alın.
  • Kelle etlerini beyaz ve siyah olarak ayıklayın.
  • Ayıkladığınız etleri 1-1,5 cm. şeklinde doğrayın.
  • Çorbanın servisi sırasında kasenizi ocağa alın.
  • İçerisine yağ ile dövülmüş sarımsak ve toz kırmızı biber ekleyin.
  • Üzerine kelle paça etleri ve suyundan ilave edilip kaynatılır.
  • Un ve sütle hazırlanan bulamaçtan 1 çorba kaşığı ilave edilir. Biraz daha kaynatılır.
  • Tuz oranını tercihinize göre ekleyip servise hazır hale getirilir.

Püf Noktası

1. Servis kasesini sıcağa dayanıklı olması ve sunumda daha şık olması adına, bakır seçmenizi öneririm.

2. Blanch etmek: Pişecek ürünün renginin ve görüntüsünün kaybolmaması için sıcak sudan soğuk suya yapılan şoklama işlemidir.

3. Etleri haşlamak için düdüklü tencerede kullanabilirsiniz.

4. Yemeden önce tercihen; limon, sirke, sarımsak gibi çeşitli baharatlarla tatlandırabilirsiniz.

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Domates Çorbası
25 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik