Tarif

Kelle Paça Çorbası

Sabahın erken saatlerinde dahi içilen kelle paça çorbasının faydaları saymakla bitmez. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmekte, hastalıklara karşı direnç göstermekte faydalı olan leziz bir çorbadır. Peki kelle paça çorbası tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
150 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Kelle Paça Çorbası
Paylaş
  • 1M
  • 72
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet koyun kellesi
2 adet kuzu paçası
4-5 diş sarımsak
20 g acı toz kırmızı biber
30 ml sıvı yağ
10-15 g un
70 ml Pınar Süt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Kelle ve paçalar blanch edilir. Blanch etmek: Pişecek ürünün renginin ve görüntüsünün kaybolmaması için sıcak sudan soğuk suya yapılan şoklama işlemidir.
  • Üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde suda 2-3 saat haşlamaya bırakın. Burada düdüklü tencere kullanacaksanız 1-1,5 saat yeterli olacaktır.
  • Haşlanan kelle ve paçaları sudan alın.
  • Kelle etlerini beyaz ve siyah olarak ayıklayın.
  • Ayıkladığınız etlerin 1-1,5 cm olacak şekilde eşit olarak doğrayın.
  • Çorbanın servisi sırasında yanmaz kasenizi ocağa alın.
  • İçerisine yağ ile dövülmüş sarımsak ve toz kırmızı biber ekleyin.
  • Üzerine kelle ve paça etlerinden bir miktar ekleyin ve haşlanmış et suyundan ilave ederek kaynatın.
  • Ayrı bir yerde un ve sütü çırparak bulamaç haline getirin, 1 çorba kaşığı kaseye ilave edin. Karıştırarak çorbayı biraz daha kaynatın. Her bir çorba kasesi için aynı işlemi uygulayın.
  • Kıvam alan kelle paça çorbasının tuz, biber oranını damak zevkinize göre lezzetlendirdikten sonra sıcak olarak servise hazır hale getirin. Servis ederken limon, sirke, sarımsak, kırmızı toz biber gibi çeşitli baharatlarla tatlandırabilirsiniz.

Püf Noktası

*Kelle Paça Neye İyi Gelir?

- Kelle paça, genellikle eklem sağlığına katkıda bulunan kıkırdak ve kemik iliği içerir. Yüksek miktarda kolajen içerdiği için cilt sağlığını destekleyebilir. İçerdiği besin öğeleri ile bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

*Kelle Paça Kaç Kalori?

- Kelle paça çorbasının kalori içeriği, malzemelere, porsiyon büyüklüğüne ve tarife bağlı olarak değişebilir. Genellikle yüksek kalorili bir yemek olarak bilinir.

*Tencerede Kelle Paça Kaç Dakikada Pişer?

- Tencerede kelle paça çorbası, genellikle uzun süre kaynatılarak pişirilir. Pişirme süresi tarife ve kullanılan yönteme bağlı olarak değişebilir; ancak genellikle 2-2 buçuk saat aralığındadır.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
4.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Düşbere Çorbası
50 Dakika
1 Kişilik
37B Görüntüleme
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Mercimek Çorbası
70 Dakika
8-10 Kişilik
400B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi
159B Görüntüleme

Yorumlar (1)

recep çuban
· 22.02.2020

bayilirin

Uzman Erkan Kıyıcıoğlu bu yorumu beğendi