- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Kelle Paça Çorbası
Kelle Paça Çorbası
- 1M
- 72
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Kelle ve paçalar blanch edilir. Blanch etmek: Pişecek ürünün renginin ve görüntüsünün kaybolmaması için sıcak sudan soğuk suya yapılan şoklama işlemidir.
- 2Üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde suda 2-3 saat haşlamaya bırakın. Burada düdüklü tencere kullanacaksanız 1-1,5 saat yeterli olacaktır.
- 3Haşlanan kelle ve paçaları sudan alın.
- 4Kelle etlerini beyaz ve siyah olarak ayıklayın.
- 5Ayıkladığınız etlerin 1-1,5 cm olacak şekilde eşit olarak doğrayın.
- 6Çorbanın servisi sırasında yanmaz kasenizi ocağa alın.
- 7İçerisine yağ ile dövülmüş sarımsak ve toz kırmızı biber ekleyin.
- 8Üzerine kelle ve paça etlerinden bir miktar ekleyin ve haşlanmış et suyundan ilave ederek kaynatın.
- 9Ayrı bir yerde un ve sütü çırparak bulamaç haline getirin, 1 çorba kaşığı kaseye ilave edin. Karıştırarak çorbayı biraz daha kaynatın. Her bir çorba kasesi için aynı işlemi uygulayın.
- 10Kıvam alan kelle paça çorbasının tuz, biber oranını damak zevkinize göre lezzetlendirdikten sonra sıcak olarak servise hazır hale getirin. Servis ederken limon, sirke, sarımsak, kırmızı toz biber gibi çeşitli baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
Püf Noktası
*Kelle Paça Neye İyi Gelir?
- Kelle paça, genellikle eklem sağlığına katkıda bulunan kıkırdak ve kemik iliği içerir. Yüksek miktarda kolajen içerdiği için cilt sağlığını destekleyebilir. İçerdiği besin öğeleri ile bağışıklık sistemini güçlendirebilir.
*Kelle Paça Kaç Kalori?
- Kelle paça çorbasının kalori içeriği, malzemelere, porsiyon büyüklüğüne ve tarife bağlı olarak değişebilir. Genellikle yüksek kalorili bir yemek olarak bilinir.
*Tencerede Kelle Paça Kaç Dakikada Pişer?
- Tencerede kelle paça çorbası, genellikle uzun süre kaynatılarak pişirilir. Pişirme süresi tarife ve kullanılan yönteme bağlı olarak değişebilir; ancak genellikle 2-2 buçuk saat aralığındadır.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.