Tarif

Kereviz Böreği

Neolokal'in son tadım menüsünden nefis bir tarif. Kereviz Böreği tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
1 Kişilik
Börek
Tencere, Fırın, Karıştırma
Kereviz Böreği

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g dilim kereviz kökü
100 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
4 g sarımsak
100 g yeşil elma
20 g limon suyu
75 ml sebze suyu
4 g tuz
3 g toz şeker
300 ml kereviz suyu, emülsiyon için
150 ml yeşil elma suyu, emülsiyon için
200 ml sızma zeytinyağı, emülsiyon için
100 ml siyah havuç suyu
200 ml kereviz suyu
1 adet yumurta sarısı, mayonez için
100 ml kereviz yağı, mayonez için
4 g dijon hardal, mayonez için
1 g tuz, mayonez için
2 g limon suyu, mayonez için

Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağlı Kereviz için: 1.5 mm kalınlığında kesilmiş kereviz kökleri halka olarak kalıpla çıkartılır.Tencereye zeytinyağı eklenir ve ilk olarak soğan sarımsak kavrulur ve yeşil elma eklenir. Hepsi kavrulduktan sonra limon suyu ve sebze suyu eklenir. Tuz ve toz şekerle tatlandırılır. Kalıpla yuvarlak kesilmiş kerevizler eklenir ve dağılmayacak hale gelene kadar pişirilir. Piştikten sonra kerevizler, soğan ve sarımsak elma parçalarından ayrılır ve börek için hazır hale getirilir. Yağ ve su ekmek yapımında kullanılmak üzere süzdürülüp ayrıştırılır. Kalan malzemeler Kereviz emülsiyonuna eklenerek sos için kullanılır.
  • Kereviz Emülsiyon için: Kerevizin kök ve sap kısımlarının katı meyve sıkacağında suyu çıkarılır.Yeşil elma suyu da 1/2 oranla karıştırılıp ocakta yoğun kıvam alana kadar kaynatılır. 200 ml zeytinyağı ve zeytinyağlıdan artanlar eklenir ve mutfak robotundan geçirilip süzdürülür. Servis öncesi içine 2 çimdik soya lesitini eklenir ve köpüklendirmek için hazır hale getirilir.
  • Siyah Havuç sosu için: 100 ml siyah havuç ve 200 ml kerevizin suyu sıkılır ve 1/2 oranıyla karıştırılıp krema kıvamına yaklaşana kadar çektirilir. Ocak sonrası en ince süzgeçten geçirilip soğutulur.
  • Kereviz yağı için: 50 g kereviz yaprakları 1/2 oranla 250 ml zeytinyağı ile mutfak robotunda çekilip 80 dereceye gelince süzdürülüp soğutulur.
  • Kerevizli mayonez için: Yumurta sarısı mayonez kabında çırpmaya başlanıp yavaşça kereviz yağı ilave edilir. Yağın yarısına gelince hardal, tuz ve limon suyu ilave edilip karıştırılır. Kereviz yağı bitene kadar mayonez kıvamına getirilir.
  • Kereviz tozu için: Kerevizin sapındaki yeşil yapraklar ayıklanır ve blanch edilir daha sonrasında kurutucuda kurutulup toz haline gelene kadar baharat öğütücüde çekilir.
  • Börek çıtırları için: Eşit miktarda kesilen baklava yufkaları ring edilir ve klarife tereyağı sürüldükten sonra iki ince tepsi arasında yağlı kağıt ile beraber 200 derecede 4+2 dk pişirilir ve hazır hale getirilir.
  • Otlu baklava çıtır kapağı için: Baklava yufkası eşit miktarlarda ring edildikten sonra aralarına klarife tereyağı sürülür. Maydanoz, reyhan, yenilebilir çiçek ve dereotu eklenerek üstü kapatılır. 2 ince tepsi arasında yağlı kağıt ile beraber 200 derecede 4+2 dk. pişirilir ve hazır hale getirilir.
Maksut Aşkar
Maksut AşkarNeolokal Restoran Şefi ve Ortağı
Paylaş

Yorumlar (16)

Hacer Melike YAMAÇ

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş👌🏻😋😇

Maksut Aşkar
26.12.2020

Teşekkürler 👏 Sevgiler.

KÜBRAHacı
26.12.2020

Çok güzel olmuş

Maksut Aşkar
İnci Dinek
26.12.2020

Bu tarifinizi denicem şef ✌️

Maksut Aşkar
26.12.2020

Süper, eline sağlık ✌️

Maksut Aşkar
Elen Özyaşar
26.12.2020

Bu gün master shef de çıkmıştı bu tarif

Maksut Aşkar
27.12.2020

Evet doğru, sizler için yayınladım 😅

Maksut Aşkar
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Dip Soslu Paçanga Böreği
20 Dakika
4-6 Kişilik
4B
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Laz Böreği
50 Dakika
8-10 Kişilik
7B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Çibörek
50 Dakika
2-4 Kişilik
18B