Paylaş
- 42B
- 283
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet büyük boy patates
1 adet havuç
1 adet büyük boy kuru soğan
180 g kırmızı mercimek
1.2 l su
4 adet kereviz sapı
kaya tuzu
karabiber
450 ml et suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Patates, havuç ve kuru soğanı soyduktan sonra iri iri doğrayın.
- 2Kırmızı mercimeği bol su ile yıkayıp bir tencereye alın.
- 3Üzerine suyu, doğranmış sebzeleri, kereviz saplarını, tuz ve karabiberi ilave edip ocağın altını yakın.
- 4Kaynamaya başlayınca altını kısıp üzerinden oluşan kefi temizleyin.
- 5Ardından et suyunu ilave edip, kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.
- 6Pişen çorbayı bir süzgeç yardımı ile dikkatlice başka bir tencereye süzerek dökün.
- 7Süzgeçte kalan sebzeleri bir çatal yardımı ile ezip çorbaya ekleyin.
- 8Tencereyi tekrar ocağa koyup altını kısık ateşte açın.
- 9Bu sırada bir tavada tereyağını hafifçe yakıp çorbaya ekleyin. Altını kapatıp sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tercihen, tereyağını hafifçe yakıp kırmızı toz biber ekleyebilirsiniz.
*Tuz ve karabiber miktarını tadarak ayarlayabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?