Tarif

Kerevizli Mercimek Çorbası

Kerevizli mercimek çorbası nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba
Tencere
Kerevizli Mercimek Çorbası

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet büyük boy patates
1 adet havuç
1 adet büyük boy kuru soğan
180 g kırmızı mercimek
1.2 l su
4 adet kereviz sapı
5 g kaya tuzu
3 g karabiber
450 ml et suyu
30 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Patates, havuç ve kuru soğanı soyduktan sonra iri iri doğrayın.
  • Kırmızı mercimeği bol su ile yıkayıp bir tencereye alın.
  • Üzerine suyu, doğranmış sebzeleri, kereviz saplarını, tuz ve karabiberi ilave edip ocağın altını yakın.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp üzerinden oluşan kefi temizleyin.
  • Ardından et suyunu ilave edip, kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Pişen çorbayı bir süzgeç yardımı ile dikkatlice başka bir tencereye süzerek dökün.
  • Süzgeçte kalan sebzeleri bir çatal yardımı ile ezip çorbaya ekleyin.
  • Tencereyi tekrar ocağa koyup altını kısık ateşte açın.
  • Bu sırada bir tavada tereyağını hafifçe yakıp çorbaya ekleyin. Altını kapatıp sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tercihen, tereyağını hafifçe yakıp kırmızı toz biber ekleyebilirsiniz.
*Tuz ve karabiber miktarını tadarak ayarlayabilirsiniz.

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş
banner

Yorumlar (6)

Sabire Dinsel
01.01.2021

👍🏻😋😋😋

Ömür Akkor
01.01.2021

👏🤩🙏

Ömür Akkor
Aliismail Abakay

👌

Ömür Akkor
03.01.2021

👍😊

Ömür Akkor
Gülden Tok
14.02.2021

sebzeleri kavursak olur mu?

Ömür Akkor
15.02.2021

Olur tabii 😊

Ömür Akkor
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
16B
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
41B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik
11B